Barbara Dallosová Správy

Rozsiahla odstávka elektriny v Žiline: V piatok budú bez šťavy stovky domácností

Stredoslovenská distribučná (SSD) avizuje sériu odstávok elektrickej energie. Pripraviť sa na ne treba aj v Žiline.

Ilustračný obrázok k článku Rozsiahla odstávka elektriny v Žiline: V piatok budú bez šťavy stovky domácností
Zdroj: Stredoslovenská distribučná

Stredoslovenská distribučná (SSD) pripravuje počas tohto týždňa niekoľko väčších odstávok elektriny. Dokopy ich pocíti približne 3 500 domácností v štyroch okresoch. Energetici sa chystajú na dôležité opravy či výmenu niekoľkých technických zariadení. Informoval o tom hovorca spoločnosti Miroslav Gejdoš.

V Žiline sa odstávka týka približne 550 domácností.

„Niekoľko ulíc v meste Žilina čaká odstávka elektriny v piatok 5. novembra. V čase od 7:30 do 13:30 hod. prerušia energetici distribúciu pre 550 domácností na uliciach Antona Bernoláka, Juraja Fándlyho, Puškinova, Čajakova a Sad SNP. Urobia tak kvôli opravám trafostanice,“ konkretizuje Gejdoš.

Vo všetkých spomenutých prípadoch sú odstávky elektriny podľa Gejdoša nevyhnutné kvôli charakteru plánovaných prác a najmä bezpečnosti. „Ak to okolnosti dovolia, pracovníci Stredoslovenskej distribučnej môžu jednotlivé odstávky ukončiť aj v kratšom čase,“ dodáva.

Dotknutých obyvateľov však energetici žiadajú, aby sa na obmedzenia patrične pripravili a boli trpezliví. V prípade, že by sa údržbové práce na energetických zariadeniach nevykonali včas, ohrozilo by to ich spoľahlivú a bezpečnú prevádzku. Zoznam všetkých odberných miest, ktorých sa odstávky týkajú, je dostupný na internetovej stránke Stredoslovenskej distribučnej www.ssd.sk v časti plánované odstávky.

Foto: ilustračné

Zostaňte v obraze! Najčerstvejšie správy zo Slovenska

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM