Michal Demjanovič Kultúra

PREHĽAD, s ktorým nuda u Žilinčanov nehrozí. Výber akcií na celý týždeň

Nový týždeň je tu a v Žiline a okolí opäť nebude núdza o atraktívne podujatia. Kam sa oplatí zavítať počas nasledujúceho týždňa?

Ilustračný obrázok k článku PREHĽAD, s ktorým nuda u Žilinčanov nehrozí. Výber akcií na celý týždeň
25
Galéria

Vianočné trhy

1. 12. – 23. 12. 2016, Mariánske námestie a Námestie A. Hlinku, Žilina

Tradícia pokračuje, a aj tento rok pripravilo mesto Žilina Vianočné trhy, ktoré sa konajú na Mariánskom námestí a Námestí Andreja Hlinku od 1. decembra do 23. decembra 2016. Žilinčania tam budú mať možnosť kúpiť pečené klobásy, teplý punč, čaj i varené víno.Vianočné trhy.

Solamente naturali – Pastorella: Vianočná hudba 18. – 19. st, na Slovensku

12. 12. 2016, o 19:00, Dom umenie Fatra, Žilina

Súbor pre starú hudbu Solamente naturali s umeleckým vedúcim Milošom Valentom predstaví 12.12.2016 na pôde Domu umenia Fatra svoj nový projekt pod názvom Pastorella – hudba vianočného obdobia 18. a 19. storočia na Slovensku. Vianočná pastorela sa pestovala v období od konca 17. až do 19. storočia. Autormi pastorálnej hudby, uvádzanej počas vianočných sviatkov – od Štedrého večera do sviatku Troch kráľov – boli rehoľníci i svetskí skladatelia.

Othello alebo škrtič benátsky

14. 12. 2016, o 19:00, Bábkové divadlo, Žilina

Príbeh Othella z pera Williama Shakepeara sa preslávil po celom svete. Hlavný hrdina je čestný, odvážny, cnostný, nevšíma si zákerné problémy a intrigy, ktoré ho obklopujú. Othellove spoločenské úspechy a šťastie nedávajú spávať jeho priateľovi Jagovi. Problémy prepuknú najmä po tom, keď Othello urazí Jagovu márnomyseľnosť a nedostatočne ho spoločensky odmení. Cesty oboch kamarátov sa nadobro rozídu. Jago sa stáva úhlavným Othellovým nepriateľom. Vedie proti nemu skrytý a zákerný boj. Othella zmanipuluje a vyvolá v ňom slepú žiarlivosť, ktorú nedokáže ovládať a útočí voči sebe, najbližším…

Vianoce s Miroslavom Donutilom & exkluzívny hosť

14. 12. 2016, o 19:00, Mestské divadlo, Žilina

Miroslav Donutil… Treba viac slov? Veď, kto by tohto vynikajúceho herca a skvelého rozprávača nepoznal? Obľúbený český herec sa predstaví vo svojom programe vo Vianočnom čase a svojimi príhodami a ich geniálnym podaním Vás dokáže rozosmiať, fantasticky zabaviť, ohúriť, ba dokonca aj rozplakať! Nenechajte si ujsť Vianočnú show aktuálne najlepšieho českého rozprávača a zabávača. Veľkým zážitkom bude aj jeho exkluzívny hosť.

Smith & Wesson

15. 12. 2016, o 10:00, Mestské divadlo, Žilina

Slávny taliansky autor Alessandro Baricco už viac ráz potvrdil, že je nielen majstrom románu, ale aj dialógov. Jeho hra Smith & Wesson pripomína, že umelecká forma je najmä umeleckou fikciou a opisuje aj to, čo je nepravdepodobné. Hrdinovia drámy sa rozhodnú narušiť zdanlivý pokoj svojich životov, za ktorým sa skrýva ich strach a opúšťajú pohodlnú pozíciu pozorovateľov. Okolnosti ich donútia podstúpiť riziko a zažiť najväčšie dobrodružstvo, v ktorom ide o ľudský život. Dvaja muži s menami výrobcov zbraní si zahrajú „ruskú ruletu“.

Romaldíno a Kamila

16. 12. 2016, Bábkové divadlo, Žilina

Tragikomický príbeh o cigánskej láske, inšpirovaný rozprávaním rómskych ľudových rozprávačov. Ľudové i umelé motívy do tragikomédie z rómskej osady posplietala dvojica tvorcov Kamil Žiška a Peter Palik. Ide o príbeh Romaldína a jeho nevlastnej sestry Kamily, medzi ktorými preskočí iskra osudovej lásky. Na ceste k jej naplneniu musia však prekonať niekoľko náročných prekážok.

Back to the future

16. 12. 2016, o 21:00, Klub Kolečko, Žilina

Párty ktorú nikto nesmie zmeškať. Dve známe tváre českej DNB scény: Philip TBC DNB, BASS Music, Experimental Electronic a Bifidus Aktif v klube Kolečko.

Foto: ilustračné

FOTO: Žilina dýcha Vianocami
25
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM