Soňa Vanovčanová Rôzne Správy

Prechádzka v Budatínskom parku za každého počasia: Pokochajte sa krásou jesene, FOTO

Budatínsky park láka spleťou svojich chodníčkov, alejí a v tomto období i farbami jesene. Ak sa potrebujete na chvíľku zastaviť a vydýchnuť po celodennom strese, vaše kroky môžu smerovať práve pod košaté stromy tejto záhrady.

Ilustračný obrázok k článku Prechádzka v Budatínskom parku za každého počasia: Pokochajte sa krásou jesene, FOTO
59
Galéria

Ak si chcete vychutnať romantickú prechádzku za každého počasia, vaše kroky môžu viesť aj do Budatínskeho parku. Toto malebné zákutie Žiliny hrá práve všetkými jesennými farbami. Nie, rozkvitnuté kvety v ňom síce nenájdete, o to viac odtieňov jesenných farieb si však môžete vychutnať v alejách stromov a na sútoku Kysuce a Váhu.

Do Budatínskeho parku smerujú kroky nielen psíčkarov, ale aj dvojíc, ktoré hľadajú chvíľku pokoja mimo rušného centra Žiliny a tiež rodičov s deťmi. Príležitosť na zábavu, vybláznenie sa s rodinou alebo psím miláčikom, či len posedenie na lavičkách pod košatými stromami sa vždy nájde. Okrem upraveného okolia parku môžete v rámci areálu Budatínskeho hradu navštíviť aj expozície Budatínskeho hradu, niektoré z nich sú prístupné aj bezplatne.

Budatínsky park je je obľúbeným miestom prechádzok, piknikov, stretnutí i športových aktivít v každom ročnom období. Okrem množstva pozoruhodných domácich i cudzokrajných drevín v ňom rastie Strom roka 2016 – platan javorolistý. Tento titul mu prisúdila verejnosť v ankete, ktorú každoročne organizuje Nadácia Ekopolis.

Park je spolu s hradom od roku 1963 národnou kultúrnou pamiatkou. Budatínsky hrad, zatiaľ časť druhého a tretie nadzemné podlažie, ako i baroková kaplnka v hradnom areáli sú po rekonštrukcii otvorené od leta 2016. Od roku 2014 je prístupná verejnosti i veža hradu. Rekonštrukcia hradného areálu pokračuje i tento rok.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM