Správy

Práce na Slnečných schodoch dostali stopku. Čo je vo veci? Toto prezradil Choma na tlačovke...

Obyvateľmi sídliska Hájik dlho očakávaná stavba, vybudovanie Slnečných schodov, dostala nečakanú stopku. Zhotoviteľ prác sa podľa žilinskej radnice rozhodol v práci nepokračovať.

Ilustračný obrázok k článku Práce na Slnečných schodoch dostali stopku. Čo je vo veci? Toto prezradil Choma na tlačovke...
Zdroj: TASR

Mesto Žilina vyhlási nové verejné obstarávanie na II. etapu budovania Slnečných schodov na sídlisku Hájik. „Stalo sa, čo sme nepredpokladali. Vzhľadom na verejné obstarávanie, kde bola vysúťažená najnižšia cena, sme uzavreli zmluvu s víťazom súťaže. Celá vysúťažená cena bola 470-tisíc eur. Zhotoviteľ sa ale rozhodol po dokončení prvej etapy v stavbe nepokračovať,“ povedal žilinský primátor Igor Choma na tlačovej konferencii.

Na vysvetlenie dôvodu, prečo sa tak spoločnosť (zhotoviteľ) rozhodla, sa primátor stretol s jej konateľom. „Bohužiaľ vraj dali nízku cenu, s ktorou sa teraz nevedia vysporiadať. Pretože majú dosť inej práce, za vyššie ceny, ktoré sú pre nich prijateľné, prác sa vzdávajú a chcú ukončiť zmluvu,“ uviedol primátor. Pripomenul, že I. etapa budovania Slnečných schodov, v súčasnosti už verejnosti prístupná, stála cca 220-tisíc eur. Pričom Slnečné schody mali byť dokončené počas letných mesiacov.

Podľa Chomu mesto nemá páky, ako donútiť spoločnosť pokračovať v práci. „Na druhej strane si musia byť vedomí všetkých sankcií, ktoré si budeme môcť voči nim uplatniť a aj si ich uplatníme,“ povedal. Od nového verejného obstarávania očakáva, že umožní začať dokončovanie II. etapy budovania Slnečných schodov ešte v tomto roku. „A dokončiť úplne celú stavbu v prvej polovici budúceho roka,“ doplnil primátor. Dodal, že pôvodne vysúťažená suma 470-tisíc eur možno nebude celá naplnená, pretože nové verejné obstarávanie vygeneruje inú. Celková vysúťažená suma by tak mohla byť nižšia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM