Zuzana Vajayová Rôzne

Policajti zistili počas päťhodinovej kontroly 97 priestupkov

Deväťdesiatsedem priestupkov zistili vo štvrtok počas päťhodinovej dopravno-bezpečnostnej akcie v obvode Okresného riaditeľstva (OR) PZ v Žiline policajti Krajského riaditeľstva (KR) PZ v Žiline.

Najviac priestupkov sa podľa hovorcu KR PZ v Žiline Radka Moravčíka dopustili vodiči prekročením ustanovených alebo obmedzených rýchlostí (81). „Ďalšími priestupkami bola jazda bez ustanoveného osvetlenia, nesprávne predchádzanie, nevyhovujúci technický stav motorových vozidiel a ostatné porušenia pravidiel cestnej premávky. Policajti odhalili aj jedného vodiča pod vplyvom alkoholu, ktorému dychovou skúškou namerali 1,40 mg/l alkoholu v dychu. Na mieste mu zadržali vodičský preukaz a zakázali ďalšiu jazdu,“ uviedol Moravčík.

Upozornil, že polícia v Žilinskom kraji bude za účelom zvýšenia bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky v podobných akciách pokračovať aj naďalej. „Nezabúdajme – správajme sa na cestách zodpovedne, disciplinovane, ohľaduplne. A najmä nepreceňujme svoje schopnosti, a tak prispejme k bezpečnejším cestám bez tragických dopravných nehôd,“ dodal krajský policajný hovorca.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM