Igor Petrík Krimi

Policajti si opäť posvietili na vodičov: Nachytali opitých na autách aj bicykloch, nebolo ich málo

Muži zákona sa aj minulý týždeň pohybovali po cestách nášho kraja. Kontrola bola zameraná na zisťovanie vodičov pod vplyvom alkoholu. Údaje z polície hovoria, že šoféri sa veru "činili."

Ilustračný obrázok k článku Policajti si opäť posvietili na vodičov: Nachytali opitých na autách aj bicykloch, nebolo ich málo
Zdroj: TASR

Aj minulý týždeň si polícia posvietila na šoférov, ktorí si sadli za volant motorového vozidla, či bicykel podgurážení alkoholom. „Z kontrolovaných vodičov bolo u 47 zistené požitie alkoholických nápojov. Až 17 vodiči nafúkali nad 1 promile a u 4 vodičov bolo zistené požitie alkoholických nápojov pod 1 promile. Jeden z podgurážených vodičov sa dychovej skúške odmietol podrobiť. Ďalší traja alkoholom podgurážení vodiči spôsobili dopravné nehody,“ informovala Jana Balogová, krajská policajná hovorkyňa.

Dodala, že kontrolám polície neušli ani vodiči nemotorových vozidiel. Požitie alkoholických nápojov zistila u 22 cyklistov.

Jeden z prípadov, keď policajti odhalili šoféra pod vplyvom alkoholu, sa odohral aj neďaleko Žiliny. „V sobotu 4. júla popoludní zastavila policajná hliadka v obci Belá, vodiča vozidla Škoda Felícia. 34-ročný vodič sa na vyzvanie policajnej hliadky podrobil dychovej skúške, pri ktorej mu policajti namerali v prepočte 2,27 promile. Vodič bol obvinený z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za ktorý mu v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody na jeden rok,“ uzatvorila Balogová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM