Igor Petrík Správy

Po roku si opäť užijeme krásnu náladu: Vieme, kedy sa Žilina rozžiari vianočnou atmosférou!

Už to pomaly prichádza! Onedlho sa Žilina po roku opäť rozžiari vianočnou výzdobou. Zisťovali sme, kedy sa už v našom meste môžeme tešiť na vianočnú atmosféru.

Ilustračný obrázok k článku Po roku si opäť užijeme krásnu náladu: Vieme, kedy sa Žilina rozžiari vianočnou atmosférou!
Zdroj: Dnes24.sk

S otázkou, kedy sa mesto rozžiari vianočnou výzdobou, sme sa obrátili na hovorcu mesta Žilina Pavla Čorbu. „Každý rok rozsvieti vianočný stromček Mikuláš, v tomto roku to bude v piatok 4. decembra 2015. Ostatná výzdoba bude rozsvietená od 1. decembra,“ povedal hovorca. Ako ďalej dodal, s montážou vianočnej výzdoby sa začne koncom novembra.

Chceli sme tiež vedieť, kde všade v meste bude vianočná výzdoba inštalovaná. „Vianočná výzdoba bude v Žiline umiestnená na námestiach, na vstupoch do peších zón (Sládkovičova a Štúrova ulica), na Národnej ulici či na Ulici Antona Bernoláka. V mestských častiach budú ozdobené stromčeky – napríklad v mestskej časti Strážov, Vranie, Brodno, Mojšová Lúčka a pod.,“ priblížil hovorca.

Zaujímalo nás tiež, koľko peňazí stojí mestskú kasu prevádzka vianočnej výzdoby. „Ide približne o sumu cca 15-tisíc eur za sezónu. Táto suma zahŕňa opravy, inováciu niektorých častí výzdoby, montáž a demontáž,“ uzatvoril Pavol Čorba.

Mohlo by vás zaujímať:

Súťaž o najkrajšie mesto o pár dní končí a takto si vedie Žilina: Sme v TOP 10!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM