Veronika Kalinová Rôzne

Plány mesta na veľkú rekonštrukciu: Táto novinka má vzniknúť z materskej škôlky

Plány na veľkú rekonštrukciu! Budova bývalej materskej školy má slúžiť po prebudovaní na iný účel. Kým kedysi v nej trávili čas tí najmladší, tentoraz to má byť úplne naopak.

Ilustračný obrázok k článku Plány mesta na veľkú rekonštrukciu: Táto novinka má vzniknúť z materskej škôlky
Zdroj: Dnes24.sk

Priestory bývalej škôlky majú v meste Rajecké Teplice prejsť zásadnou rekonštrukciou. „Momentálne pripravujeme podklady pre rekonštrukciu materskej škôlky a jej prebudovanie na domov pre seniorov. Objekt bude mať bezbariérové vstupy, výťahy a všetko, čo takéto zariadenie potrebuje. Je to už na spracovaní projektanta a architektov, aby pamätali na všetko potrebné,“ povedal primátor Peter Dobeš.

Denný stacionár aj lôžková časť

V domove pre seniorov bude podľa neho nielen denný stacionár, ale aj lôžková časť s 24-hodinovou starostlivosťou. „Denný stacionár je pre ľudí, ktorí potrebujú byť umiestnení na nevyhnutný čas, ich príbuzní sú v aktívnom veku a musia ísť do práce. Ráno by príbuzného dali do domova a poobede ho zoberú. Takže by išlo o takú škôlku pre seniorov. Podstatná je aj lôžková časť s dvadsaťštyri­hodinovou starostlivosťou,“ skonštatoval Dobeš.

Primátor verí, že záujem bude

Doplnil, že do Rajeckých Teplíc prichádzajú starší ľudia bývať alebo prežiť dôchodok. „Mnohí, čo tu žijú, sú už osamotení alebo stratili jedného z partnerov. Takže, záujem o domov určite bude. V spolupráci s mestským zastupiteľstvom sme začali hľadať možnosti, pretože v minulosti boli obmedzené zdroje a nespĺňali sme niektoré kritériá. Napríklad, že nemáme viac ako 5 000 obyvateľov. Tak sme to zobrali do vlastných rúk a uvidíme ako sa nám to podarí,“ uzatvoril primátor Rajeckých Teplíc.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM