Michal Demjanovič Správy

Peter Sagan odštartoval hokejový zápas: Vlkov okrem prehry sklamala ešte jedna vec...

Zápas 31. kola Žiliny proti Zvolenu poctil svojou návštevou majster sveta Peter Sagan. Vlci odohrali zápas v špeciálnych dúhových dresoch.

Ilustračný obrázok k článku Peter Sagan odštartoval hokejový zápas: Vlkov okrem prehry sklamala ešte jedna vec...
3
Galéria
Zdroj: Mesto Žilina

Špeciálne stretnutie cyklistu Petra Sagana s nadšencami hokeja sa konalo na žilinskom zimnom štadióne v podvečer 22. decembra. Pred stretnutím Žiliny so Zvolenom sa uskutočnila ceremónia, počas ktorej Peter Sagan vystúpil na ľadovú plochu na korčuliach. Zápasu sa zúčastnil i jeho brat Juraj Sagan a ďalší výborní cyklistickí jazdci.

Nenaplnené očakávania

Pred zápasom hráči aj vedenie očakávali zvýšený záujem divákov. „Pre všetkých to bude veľký zážitok. Popritom dúfame, že konečne bude vypredaný štadión,“ povedal pred zápasom útočník žilinských „vlkov“ Rastislav Konečný.

Očakávania ostali nenaplnené. Ani Peter Sagan neprilákal na hokej viac divákov. Duel tak videlo len niečo vyše 2 tisíc fanúšikov. Tento moment prekvapil aj samotných hokejistov.

Ten istý hráč na otázku odpovedal po zápase na otázku či Vlci neboli sklamaní z prítomnosti len 2114 divákov na stretnutí. „My? Peter Sagan si to nezaslúžil. Nám by vôbec neprekážalo, keby sa vypredal štadión a ľudia by sa svojmu rodákovi poďakovali za celý rok. Neprišli ani kvôli nemu, ťažká otázka…Hľadajme spolu odpovede,“ uviedol pre klubovú stránku útočník Žiliny Rastislav Konečný.

Hráči Žiliny odohrali zápas v špeciálnych dúhových dresoch. Tie poputujú do dražby a výťažok z nej sa rozdelí medzi mladé športové talenty v Žiline.

Tréner Jančuška: Čakal som plnší štadión

Na tlačovej konferencií po stretnutí sa k tému návštevnosti vyjadrili aj obaja tréneri. „Čakal som plnší štadión a osobne veril, že príde okolo 4 tisíc ľudí. Nestalo sa a sám tomu nerozumiem, keď Peter Sagan nepriláka fanúšika. Koniec koncov aj naše výsledky sú dobré, vyhrali sme v Trenčíne a strelili šesť gólov. Treba pozrieť aj na futbal, sú na 1. mieste a chodí málo ľudí,“ priznal žilinský lodivod Milan Jančuška.

Radosť z troch bodov, ale aj fotografie s Petrom Saganom mal kouč Zvolena Milan Staš. „Bol som veľmi rád, že som sa s ním dokonca aj odfotil. Mohlo prísť viac ľudí, no s tým sa nedá nič robiť, pretože je predvianočný čas a ľudia majú svoje starosti.“

FOTO: Peter Sagan na hokejovom zápase
3
Galéria
Zdroj: Mesto Žilina
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM