Jozef Legéň Iné športy

Peter Sagan do tretice druhý: V dramatickom špurte ho zdolal Greipel

Šiesta etapa Tour de France merala 176,5 kilometra a o jej víťazovi rozhodol záverečný špurt. Rodák spod Dubňa Peter Sagan to mal opäť dobre rozbehnuté, už po tretí krát obsadil druhú pozíciu. Na víťaza etapy Andrea Greipela tentokrát nestačil.

Ilustračný obrázok k článku Peter Sagan do tretice druhý: V dramatickom špurte ho zdolal Greipel
Zdroj: Webnoviny.sk

Zelené tričko naďalej Saganové

Profil etapy vyhovoval šprintérom, čo sa potvrdilo. Jazdec tímu Lotto-Belisol Greipel triumfoval pred Petrom Saganom, ktorý si vybojoval už tretie 2. miesto na 100. ročníku Tour. Tretí finišoval Marcel Kittel. Novým lídrom pretekov sa stal Juhoafričan Daryl Impey, ktorý vyzliekol zo žltého dresu tímového kolegu z Orica GreenEdge Simona Gerransa. Impe je prvým cyklistom z JAR, ktorý si na Tour oblečie dres lídra.Zelené tričko lídra bodovacej súťaže si udržal Peter Sagan.

Hneď po štarte sa rozhodol prezentovať Luis Maté z tímu Cofidis, vypracoval si rýchlo päťminútový náskok, ale pelotón ho veľmi ľahko zlikvidoval.

Peter menil koleso

Prvý súboj šprintérov v etape priniesla rýchlostná prémia na 63. km, ktorú vyhral André Greipel pred Markom Cavendishom. Peter Sagan finišoval štvrtý a získal 13 bodov do bodovacej súťaže. Pelotón išiel vo vysokom tempe pohromade, necelých 50 km pred cieľom musel Peter Sagan meniť koleso, ale s pomocou tímových kolegov sa dokázal dotiahnuť do skupiny.

Pád Cavendisha

Necelých 30 km sa zaplietol do pádu aj Mark Cavendish, najmä vďaka Petrovi Velitsovi sa však aj on rýchlo vrátil do pelotónu. Záver už kontrolovali šprintérske tímy. Jazdci si museli dávať pozor na ostrovčeky na ceste a kruhové objazdy. Do jedného z ostrovčekov vrazil Janež Brajkovič a jazdec tímu Astana sa len s problémami zdvíhal z cesty.

Posledné kilometre sa išli v rýchlo tempe, pelotón ťahali družstvá s elitnými šprintérmi. Peter Sagan na rozdiel od konkurentov sa musel spoľahnúť na vlastné sily. V cieľovej rovinke si to medzi sebou už rozdali elitní špurtéri. Žial Peter v tejto etape obsadil druhé miesto.

„Prišiel som na Tour, aby som vyhral zelený dres. Zatiaľ mi to ide celkom dobre, ale sú to veľmi náročné preteky. Stále mi chýba víťazstvo. Ľudia si myslia, že vyhrať etapu je jednoduché, ale nie je. Som neustále vpredu, robím, čo môžem, ale je to náročné. Verím, že sa dostanem do Paríža už bez pádu. Zatiaľ všetko ide podľa plánu,“ uviedol v rozhovore pre Eurosport Peter Sagan.

6. etapa (Aix-en-Provence – Montpellier, 176,5 km)

1. André Greipel (Nem.) Lotto-Belisol 3:59:02 h
2. Peter SAGAN (SR) Cannondale +0 s
3. Marcel Kittel (Nem.) Argos-Shimano +0
4. Mark Cavendish (V. Brit.) Omega Pharma-Quick Step +0
5. Juan José Lobato Del Valle (Šp.) Euskaltel-Euskadi +0
6. Alexander Kristoff (Nór.) Kaťuša +0
7. José Joaquin Rojas (Šp.) Movistar +0
8. Danny Van Poppel (Hol.) Vacansoleil-DCM +0
9. Roberto Ferrari (Tal.) Lampre-Merida +0
10. Samuel Dumoulin (Fr.) AG2R La Mondiale +0

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM