Jozef Legéň Krimi

Partia mladíkov napadla bezdomovcov. Najmladšiemu z útočníkov je len 13 rokov!

Niekoľko mladých ľudí sa pustila do dvoch bezdomovcov. Medzi nimi bol aj 13-ročný chlapec! Útočníci ich mali zvaliť na zem a kopať do celého tela, teraz si môžu posedieť až 8 rokov v base.

Ilustračný obrázok k článku Partia mladíkov napadla bezdomovcov. Najmladšiemu z útočníkov je len 13 rokov!
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Martinskí policajti odhalili partiu mladých ľudí vo veku 13 až 21 rokov, ktorí podľa polície ešte v polovici apríla v blízkosti pošty v obci Horná Štubňa fyzicky napadli 41-ročného muža a 45-ročnú ženu , obidvaja bez domova.

„Traja útočníci najskôr napadli muža, ktorého spoločne s ďalšími dvoma neplnoletými osobami zvalili na zem a na zemi ho kopali do celého tela. Počas útoku opakovane od muža žiadali peniaze. Jeden z útočníkov mužovi z vrecka nohavíc vytiahol peňaženku s dokladmi a hotovosťou 70 €. Následne útočníci napadli aj ženu,“ informovala hovorkyňa KR PZ v Žiline Jana Balogová.

Pri útoku napadnutý muž utrpel zranenia s dobou liečenia cca 7 dní a žena zranenia s dobou liečenia asi 4 týždne. Vyšetrovateľ troch útočníkov obvinil zo zločinu lúpeže a prečinu ublíženia na zdraví v spolupáchateľstve. Obvineným mladíkom hrozí v prípade preukázania viny trest odňatia slobody na tri až osem rokov. Ďalšie dve osoby pre nedostatok veku, trestne stíhané nie sú.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM