Jozef Legéň Samospráva

Otvorenie nových chodníkov a priechodu pre chodcov: Obyvatelia sa budú cítiť bezpečnejšie

Za účasti primátora mesta Žilina Igora Chomu a Juraja Blanára sa v piatok o 14:00 oficiálne otvoria nové chodníky a priechod pre chodcov v Považskom Chlmci. Na základe podnetov od občanov, ktorí sa báli o zdravie a život pri prechádzaní cez cesty, mesto zrealizovalo výstavbu.

Ilustračný obrázok k článku Otvorenie nových chodníkov a priechodu pre chodcov: Obyvatelia sa budú cítiť bezpečnejšie
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Situácia na Bytčianskej ulici v dvojitej zákrute pri Chlmeckom námestí v mestskej časti Považský Chlmec bola dlhodobo nebezpečná pre chodcov a miestnych obyvateľov najmä pre frekventovanú premávku a chýbajúce chodníky. Zdravie a život chodcov tak boli roky v každodennom ohrození.

„Na základe podnetov od miestnych občanov a mestských poslancov zrealizovalo Mesto Žilina výstavbu nových chodníkov a financovalo osvetlenie. Žilinský samosprávny kraj zrealizoval priechod pre chodcov (zvislé aj vodorovné dopravné značenie). Chodníky boli dobudované aj smerom k parku na Chlmeckom námestí a popri hlavnej ceste smerom na Bytču, povrch chodníkov tvorí zámková dlažba,“ informoval hovorca mesta Pavol Čorba.

Popri tom sa nanovo vybudovala jedna uličná vpusť a došlo tiež k výškovej úprave štyroch kanalizačných poklopov. Všetky úpravy prispeli k výraznému zlepšeniu parametrov cesty II. triedy v uvedenej lokalite.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM