Tomáš Batiz Správy

Pamiatky a krásy Ružomberka spoznajú návštevníci na potulkách mestom

Organizátori tak nadväzujú na veľký záujem z minulého roku. Prinášame vám viac informácii.

Ilustračný obrázok k článku Pamiatky a krásy Ružomberka spoznajú návštevníci na potulkách mestom
Zdroj: ruzomberok.dnes24.sk

Sakrálne pamiatky a prírodné krásy Ružomberka, Vlkolínec, tradičné vianočné zvyky i ďalšie oblasti predstaví návštevníkom metropoly dolného Liptova pravidelne raz mesačne prehliadka mesta a beseda so sprievodcom cestovného ruchu.

„Mesto Ružomberok si pripomenie Svetový deň turizmu celoročným podujatím Potulky mestom. Bude organizované pravidelne raz mesačne, vždy v posledný štvrtok mesiaca o 17.00 h. Počas každého večera bude hosťom a divákom ozrejmená niektorá z vybraných pasáží histórie Ružomberka,“ uviedla vedúca oddelenia regionálnej politiky ružomberskej radnice Gabriela Demčáková.

Najbližšie stretnutie bude 28. februára v mestskej knižnici. Beseda bude na tému Ako sa žilo v starom Ružomberku a v Liptove. „Každý mesiac sa môžu všetci, ktorí prídu, tešiť na potulku či diskusiu pod vedením certifikovaného sprievodcu cestovného ruchu. Ako organizátori tak nadväzujeme na veľký záujem z minulého roku,“ dodala Demčáková s tým, že celoročné podujatie je financované z členského príspevku mesta Ružomberok a Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Liptov s predpokladanými nákladmi do 1500 eur.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM