Správy

Energetici plánujú odstávky v okrese Ružomberok: Kde v piatok nepôjde prúd?

Stredoslovenská distribučná (SSD) avizuje plánované odstávky energie aj v okrese Ružomberok.

Ilustračný obrázok k článku Energetici plánujú odstávky v okrese Ružomberok: Kde v piatok nepôjde prúd?
Zdroj: TASR

Stredoslovenská distribučná (SSD) pripravuje počas tohto týždňa niekoľko väčších odstávok elektriny. Dokopy ich pocíti približne 3 500 domácností v štyroch okresoch. Energetici sa chystajú na dôležité opravy či výmenu niekoľkých technických zariadení.

V okrese Ružomberok sa odstávka týka približne 800 domácností.

Domácnosti v Hubovej, vo Švošove a v mestskej časti Ružomberka Stará Hrboltová zostanú bez elektriny v piatok 5. novembra v čase od 8:00 do 15:30 hod. Odstávku pocíti 800 odberných miest. Dôvodom bude oprava vzdušného vedenia vysokého napätia,“ konkretizuje Miroslav Gejdoš, hovorca SSD.

Nevyhnutné opravy

Vo všetkých spomenutých prípadoch sú odstávky elektriny podľa Gejdoša nevyhnutné kvôli charakteru plánovaných prác a najmä bezpečnosti. „Ak to okolnosti dovolia, pracovníci Stredoslovenskej distribučnej môžu jednotlivé odstávky ukončiť aj v kratšom čase,“ dodáva.

Dotknutých obyvateľov však energetici žiadajú, aby sa na obmedzenia patrične pripravili a boli trpezliví. V prípade, že by sa údržbové práce na energetických zariadeniach nevykonali včas, ohrozilo by to ich spoľahlivú a bezpečnú prevádzku.

Zoznam všetkých odberných miest, ktorých sa odstávky týkajú, je dostupný na internetovej stránke Stredoslovenskej distribučnej www.ssd.sk v časti plánované odstávky.

Témy, ktoré hýbu Slovenskom:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM