Tomáš Batiz Správy

Sviatok všetkých svätých sa blíži: Otváracie hodiny cintorínov v Mikuláši

Tento týždeň sa všetci stretneme na cintorínoch, kde zapálime sviečky svojim zosnulým. Dušičkovému náporu sa prispôsobujú i správcovia cintorínov, ktorí posúvajú otváracie hodiny.

Ilustračný obrázok k článku Sviatok všetkých svätých sa blíži: Otváracie hodiny cintorínov v Mikuláši
Zdroj: TASR

Predĺžené otváracie hodiny, predaj smútočného sortimentu či nové informačné tabule ponúka najnavštevovanejší hlavný Vrbický cintorín. Novoty pribudli aj na ďalších cintorínoch či v poskytovaných službách. Potvrdila to hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš Viktória Čapčíková.

Pred blížiacim sa dušičkovým obdobím budú v kancelárii domu smútku na Vrbickom cintoríne prítomní pracovníci v predĺžených otváracích hodinách. „Verejnosť ich tu nájde v pracovných dňoch nasledujúceho sviatočného 44. týždňa denne od 7.30 h do 19. hodiny. Úradovať budú aj vo sviatočný predĺžený víkend, v piatok 1. novembra aj v sobotu 2. novembra do 19. hodiny, v nedeľu ich v kancelárii nájdete do 15. hodiny,“ informuje Čapčíková,

Ostatné cintoríny na území Liptova sú dostupné 24 hodín denne.

Návštevu kancelárie domu smútku v rámci jej predĺžených otváracích hodín využite na overenie svojej platby za hrobové miesta, aby ste predišli zbytočným nepríjemnostiam. „Zrušenie hrobového miesta ľudia často zisťujú práve na Dušičky a prísť zapáliť sviečku svojmu blízkemu na zrušené hrobové miesto nie je pekná skúsenosť. Prosíme ľudí, aby našu kanceláriu na Vrbickom cintoríne neobišli,“ apeluje Ivana Danková zo správy cintorínov mesta.

Vo sviatočné dni bude posilnený aj vývoz odpadu z cintorínov. „Na Vrbickom cintoríne je pristavený veľkoobjemový kontajner na lístie, sú tu umiestnené aj nádoby na plasty, kde by mali pozostalí hádzať sviečky a umelé vence,“ podotkla hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš.

„Boli sme tri týždne v plnom pracovnom nasadení na všetkých mestských a prímestských cintorínoch. Kosenie, hrabanie lístia pomedzi hroby, vývoz odpadu, opravili sme aj lavičky a odstránili poškodené časti drevín,“ uviedol riaditeľ VPS Dušan Grešo.

Mesto Liptovský Mikuláš má až 13 pohrebísk, ktoré sú stále aktívne a stará sa aj o dva cintoríny (staré pohrebisko Palúdzka a cintorín Pod horou v Okoličnom), kde sa už nepochováva. Dôstojné podmienky na cintorínoch zabezpečuje stredisko pohrebných a cintorínskych služieb z VPS.

foto: Ilustračné

Dajte LIKE na náš Facebook a Instagram a máte vždy čerstvé info z Liptovského Mikuláša a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM