Tomáš Batiz Správy

Rekonštrukcia základky v Okoličnom: Čo všetko sa zmení?

Počas prázdnin sa naplno pracuje na základných školách. Rekonštrukciu čaká aj základka v Okoličnom.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia základky v Okoličnom: Čo všetko sa zmení?
Zdroj: Mesto Liptovský Mikuláš

Čulý stavebný ruch vládne v priestoroch školskej kuchyne v jedálni Základnej školy s materskou školou v Okoličnom. „Tam musíme investovať spolu s technickým vybavením kuchyne až 200 tisíc,“ skonštatoval vedúci investičného odboru na mestskom úrade Miloš Berník.

Ako prezradil ďalej Berník, rekonštrukciu čakajú aj kuchynské priestory Materskej školy Agátik a školská kuchyňa Materskej školy Stodoláčik. „Na tieto základné školy pôjde 30 a 45 tisíc eur,“ informuje Miloš Berník.

Podľa slov vedúceho odboru školstva Jána Hučíka, prispôsobuje mesto stavebné činnosti počas prázdnin chodu materských škôl. „Pracovať môžeme, až keď sú detičky v inej škôlke, ktorá má prázdninovú službu. Chceme však, aby už od 2. septembra boli kuchyne a jedálne pripravené na stravovanie žiakov, na ktoré ministerstvo bude dávať príspevok na žiaka euro dvadsať,“ priblížil Hučík.

Mesto Liptovský Mikuláš je zriaďovateľom šiestich základných a deviatich materských škôl. Zásobovať ich výdajom jedla budú tri školské kuchyne, od ktorých sa očakáva varenie pre 2 100 detí. Rekonštrukcia realizujú aj v telocvični na Základnej škole Dr. Aurela Stodolu. „Mesto tu vymieňa poškodené parkety, v priestore sa bude rekonštruovať elektroinštalácia a nové bude aj osvetlenie cvičebného priestoru. Dôjde aj k rekonštrukcii strechy, ústredného kúrenia a vymenených bude 34 vykurovacích telies,“ zhodnotila Viktória Čapčíková, hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš.

Deti sa môžu v telocvični tešiť aj na vynovené sociálne zariadenia a bezbariérový prístup. Telocvičňu využívajú aj žiaci z ďalších základných škôl, deti z mestského Centra voľného času a členovia športových klubov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM