Tomáš Batiz Šport

Parádny výkon Ladislava Lubelca: Mikulášsky atlét sa kvalifikoval na významné podujatie

V Liptovskom Mikuláši nám skvelým výkonom potešil Ladislav Lubelec. Pretekár mikulášskeho CVČ zabehol 110m v parádnom čase.

Ilustračný obrázok k článku Parádny výkon Ladislava Lubelca: Mikulášsky atlét sa kvalifikoval na významné podujatie
Zdroj: Dnes24.sk

Atlét z mestského Centra voľného času Ladislav Lubelec zabehol limit na 110 metrov prekážok na Európsky olympijský festival.

Výbornú rýchlostnú formu z posledných pretekov v Košiciach, kde Ladislav Lubelec zabehol hladký šprint za 7,14 sekundy a stal sa školským majstrom Slovenska, potvrdil aj cez víkend v Trnave. Za priaznivých poveternostných podmienok s vetrom do chrbta zabehol limit na 110 metrov prekážok 14,45 sekundy a kvalifikoval sa na Európsky olympijský festival, ktorý sa uskutoční v Azerbajdžanskom Baku 22. júla tohoto roku.

„O limit sa Lacko pokúšal dva mesiace, len nikdy nemal pri sebe súperov, ktorí by ho potiahli, nemal šťastie ani na dobrý vietor do chrbta, ktorý na prekážkach dokáže narobiť problém v technike. Vyšlo to na poslednú chvíľu, pretože limit bolo treba splniť do 30. júna,“ povedal riaditeľ CVČ Roman Králik.

Najbližšie Ladislava čakajú majstrovstvá Slovenska dorastencov, potom už len porovnanie sa s európskou mládežníckou atletickou elitou nad prekážkami. „Budeme mu držať palce, aby stlačil osobný rekord pod hranicu prekážkarskej extratriedy 14 sekúnd,“ ukončil Králik.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM