Správy

Oddychové zóny aj stolný futbal: Škola v Hrádku chce žiakom spríjemniť vyučovanie

Škola tvrdí, že ruka v ruke s čoraz vyššími nárokmi na žiakov vnímajú aj potrebu ich oddychu. Mesto vraj modernizáciou tejto školy nekončí.

Ilustračný obrázok k článku Oddychové zóny aj stolný futbal: Škola v Hrádku chce žiakom spríjemniť vyučovanie
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Základnú školu s materskou školou Jozefa D. Matejovie v Liptovskom Hrádku čaká modernizácia. Mesto na ňu získalo takmer 25 000 eur v rámci výzvy, ktorú vypísalo ministerstvo školstva.

Potreba oddychu

„Našou snahou je zamerať sa na vybavenie triedy a chodieb vzdelávacím, oddychovým a voľnočasovým vybavením. Podporia filozofiu tímovej práce, dôležitosť riešenia problémov z rôznych uhlov pohľadu a diskusie, ktoré môžu pozitívne ovplyvniť vývoj každého žiaka,“ opísala vedúca odboru školstva Mestského úradu v Liptovskom Hrádku Martina Harichová.

Dodala, že ruka v ruke s čoraz vyššími nárokmi na žiakov vnímajú aj potrebu ich oddychu. „Či už ide o aktívnu formu v podobe možnosti zahrať si cez prestávku stolný futbal či tenis, alebo o pasívnu formu oddychu. Tá spočíva vo vytvorení oddychových zón, v ktorých sa žiaci môžu nadesiatovať, porozprávať sa, oddýchnuť si alebo si niečo prečítať,“ uviedla Martina Harichová s tým, že škola má vďaka širokým chodbám vytvorené vhodné podmienky na zriadenie takýchto oddychových zón.

Ďalšie plány

Ako zdôraznil primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger, mesto pokračuje v modernizácií školských zariadení, ktoré navštevujú nielen školáci z Liptovského Hrádku, ale aj z okolitých obcí.

„Máme podaných viac žiadostí a v tomto trende budeme pokračovať. Našim spoločným zámerom spolu so školami je ďalej pokračovať nielen v skvalitňovaní samotného výchovno-vzdelávacieho procesu, ale aj v zlepšovaní vybavenia škôl po materiálno-technickej stránke,“ doplnil.

Foto: ilustračné

Zostaňte v obraze! Najčerstvejšie správy z domova a zo sveta

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM