Tomáš Batiz Futbal

Na Liptove budeme fandiť aj Kórejcom: Tatran sa dohodol so zahraničnou akadémiou

Futbalisti MFK Tatran Liptovský Mikuláš sa dohodli na spolupráci s futbalovou akadémiou zo Soulu z Južnej Kórei.

Ilustračný obrázok k článku Na Liptove budeme fandiť aj Kórejcom: Tatran sa dohodol so zahraničnou akadémiou
4
Galéria
Zdroj: MFK Tatran Liptovský Mikuláš

Spoluprácu so zahraničnou akadémiou avizoval klub už koncom roka 2019. Vzájomná spolupráca sa definitívne uzavrela v polovici januára. „Zmluva bola podpísaná na obdobie dvoch rokov a jej hlavnou náplňou je vzájomná spolupráca pri angažovaní hráčov z Kórei na Slovensko ale aj opačným smerom zo Slovenska do klubov nachádzajúcich sa na celom teritóriu Ázie,“ informoval Milan Mikušiak, prezident klubu MFK Tatran Liptovský Mikuláš.

„V týchto dňoch sa už začala spolupráca konkrétne napĺňať, keď do MFK Tatran nastúpili do zimnej prípravy traja kórejskí hráči a ďalší hráči sa zapoja na budúci týždeň,“ zhodnotil Mikušiak.

Fanúšikovia mikulášskeho futbalu by tak už o pár dní mohli vidieť v príprave mladých hráčov vo veku 18–20 rokov, ktorí budú môcť nastupovať ešte aj v mužstve staršieho dorastu. „Cieľom akadémie je však to, aby sa títo hráči presadili v hlavnom mužstve klubu a boli pripravení na ďalšie transfery do klubov z vyšších súťaží v rámci Slovenska aj Českej republiky, na územie ktorých má sprostredkovateľská agentúra exkluzivitu,“ dodal Milan Mikušiak z MFK Tatran Liptovský Mikuláš.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM