Tomáš Batiz Rôzne

Máme byť na čo pyšní: Traja mladí Mikulášania, ktorí nám robia skvelé meno

Ešte nemajú na chrbte tri krížiky ale už majú za sebou peknú zbierku úspechov. Vybrali sme tri tváre, ktoré sú chodiacou reklamou na naše mesto.

Ilustračný obrázok k článku Máme byť na čo pyšní: Traja mladí Mikulášania, ktorí nám robia skvelé meno
Zdroj: TASR

Liptovský Mikuláš vychoval nemálo športových či umeleckých talentov. A mnoho ďalších na vrchol svojej kariéry ešte len čaká. My sme vybrali tri mená, ktoré by ešte pred pár rokmi zrejme nikomu nič nepovedali, dnes už ale rezonujú v celoslovenskom merítku či dokonca vo svete.

Petra Vlhová

Rodáčka z Liptovského Mikuláša je jednou z najúspešnejších lyžiarok na celom svete. Mladá 23-ročná Vlhová doposiaľ zvíťazila vo štyroch Svetových pohároch v alpskom lyžovaní, no už 11-krát sa postavila na pódium. Svoje prvé víťazstvo na Svetovom pohári zaznamenala vo švédskom Åre v slalome. V tímovej súťaži vo švajčiarskom St. Moritz v družstve s Veronikou Velez-Zuzulovou, Andreasom Žampom a Matejom Falatom získala striebornú medailu. Vo svojej kariére sa predstavila na posledných dvoch zimných olympiádach.

Zdroj: TASR

Jakub Grigar

Mladý 21-ročný chalan z Liptovského Mikuláša je najväčším slovenským talentom v disciplíne K1. V roku 2015 získal striebornú medailu na MS 2015 v Londýne. Kvalifikoval sa na Letné olympijské hry 2016 v Riu de Janeiro, kde obsadil vo finálovom preteku 5. miesto. Grigar je zároveň aj dvojnásobným juniorským majstrom sveta, keď triumfoval v rokoch 2013/2015. V roku 2016 získal zlato ICF Junior & U23 World Championships v Krakowe, ktoré následne v roku 2017 obhájil na Slovensku v Čunove. V sezóne 2016 sa mu podarilo získať striebornú medailu na Svetom pohári vo vodnom slalome v La Seu d'Urgell.

Zdroj: TASR

Patrik Paulínyi

Usmievavého Patrika pozná každý v Mikuláši ako poriadneho dobrodruha. Nie je sa ale čomu čudovať. Patrik Paulínyi má síce iba 28 rokov, ale precestoval už takmer celý svet. Svoj život zasvätil najmä fotografii a cestovaniu. Ako sám priznal, dostala ho k tomu vlastná lenivosť a výber vysokej školy. „Pomaly som končil gymnázium a stále som nevedel, na akú vysokú školu pôjdem. Chcel som viac niečo praktické, tak som sa rozhodol pre filmovú školu, na ktorú ma prijali,“ zhodnotil Paulínyi.

Veľmi známe je aj jeho video s názvom Folow me to: Slovakia, ktoré si doslova podmanilo internet a v čase svojho vydania sa za pár hodín stalo tým najsledovanejším na Slovensku. „Snažili sme sa navštíviť, čo najviac pekných miest, aj keď samozrejme všetky sa nedali. Úprimne, nečakal som, že sa to bude až takto šíriť,“ dodal šikovný rodák z Liptova.

Zdroj: Patrik Paulínyi

Samozrejme, naše mesto a jeho okolie ukrýva ešte mnoho talentov z rôznych oblastí. Myslíte si, že poznáte niekoho, kým sa ešte môžeme pochváliť? Pošlite nám tip na facebooku Mikulaš24.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM