Tlačové správy

Obyvatelia Zázrivej sa tešia z vynoveného ohniska

Obec Zázrivá bude ešte o čosi atraktívnejšia. Vďaka podpore pivnej značky Kelt a Nadácie Ekopolis môže jej obľúbenosť u miestnych, náhodných turistov či milovníkov prírody ešte o niečo vzrásť! Projekt Kelt pomáha prírode priniesol do obce zveľadenie v podobe upraveného a vynoveného ohniska.

Ilustračný obrázok k článku Obyvatelia Zázrivej sa tešia z vynoveného ohniska
Zdroj: AMI Communications Slovakia

Najpredávanejšia pivná značka na Slovensku v spolupráci s Nadáciou Ekopolis spojili sily s dobrovoľníkmi zo Zázrivského aktívneho spolku. Dobrovoľníkom sa počas brigády podarilo vykonať veľa prospešných aktivít. Okrem toho, že vyčistili celé okolie ohniska od neporiadku, zasypali a spevnili podložie štrkom, vyrobili desať menších lavíc, jeden stôl zrekonštruovali a ďalšie dva nové stoly postavili. Zrekonštruované lavice sa vynímajú okolo ohniska vďaka práci skúsených rezbárov. Dve veľké lavice namaľovali a skrášlili ich kresbami prírodných motívov a odtlačkami svojich dlaní. Osadili tiež panoramatickú tabuľu s vyobrazenými štítmi v okolí Zázrivej a stojan na drevo v tvare Malého Rozsutca. V okolí nového ohniska vyrovnali povrch a vytvorili vodnú studničku, ktorá môže slúžiť napríklad na schladenie piva.

Zdroj: YouTube.com

Virtuálne aj prakticky

Priaznivci piva Kelt si nielen počas leta radi užívajú jeho chuť práve v prírode – na turistike, grilovačkách a opekačkách. Značka Kelt založila a spravuje online databázu verejne dostupných ohnísk a piknikových miest, ktorá je k dispozícii na stránke www.ohniska.sk. Upravené a zveľadené ohnisko v Zázrivej je najnovším praktickým príspevkom značky Kelt v podpore ohniskovej kultúry na Slovensku.

„Veríme, že ohnisko v Zázrivej, ako aj ďalšie ohniská , ktoré počas leta zveľadíme aj v ďalších kútoch krajiny, sa stanú lákadlom pre všetkých nadšencov prírody. Stráviť príjemne chvíle pri ohni s priateľmi, bude vďaka práci dobrovoľníkov o niečo príjemnejšie,“ povedala Andrea Malovcová, brand manažérka značky Kelt.

Zdroj: AMI Communications Slovakia

Rozhodnutie pivnej značky Kelt vyčistiť a skrášliť ohnisko práve v Zázrivej vzniklo na základe hlasovania fanúšikov na Facebook stránke Slovenské ohniská. Za Zázrivú hlasovalo takmer 1300 ľudí. Zázrivá, ktorá prešla úpravami ako prvá je skvelou ukážkou úspešnosti projektu. Rovnako úspešné výsledky predpokladajú ďalšie dve brigády v Zálesí a v Prešove.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Zdroj: AMI Communications Slovakia
Zdroj: AMI Communications Slovakia
Zdroj: AMI Communications Slovakia
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM