Michal Demjanovič Kultúra

Nový týždeň pred nami: Akcie, ktoré v Žiline nemôžete zmeškať

Neviete, ako strávite voľné chvíle počas najbližších siedmich dní? Vyberte si z ponuky podujatí v našom meste a nuda zaručene nehrozí!

Ilustračný obrázok k článku Nový týždeň pred nami: Akcie, ktoré v Žiline nemôžete zmeškať
15
Galéria

Hosť v divadle: Na plnú hu(d)bu

21. 11. 2016, o 19:00, Mestské divadlo, Žilina

Humorista, satirik a glosátor nepretržite na scéne! Spolu s dvojicou hudobníkov, multiinštrumen­talistov, spevákov, hercov a hudobných klaunov opäť na cestách v Česko+Slovensku! Trojica známa zo slovenských televíznych Večerov Milana Markoviča a protagonisti úspešného MM KABARETU v poloimprovi­zovanom predstavení na javisku i medzi divákmi.

Trojčarodejnícky večer

22. 11. 2016, o 17:00, Kníhkupectvo Martinus, Žilina

Najznámejší čarodejník je späť – na pultoch kníhkupectiev sa objavila nová kniha s názvom Harry Potter a prekliate dieťa. Triediaci klobúk pre vás zostavil magický kvíz, do ktorého sa môžete zapojiť 22. novembra 2016, začíname o 17. h. Traja výhercovia získajú knihy podľa vlastného výberu.

Andrej Šeban Trio – Život je krásny tour 2016

23. 11. 2016, o 20:00, Mestské divadlo, Žilina

Slovenský skladateľ a multiinštrumen­talista Andrej Šeban prichádza s obmenenou zostavou svojho tria. Do skupiny prizval mladého talentovaného basgitaristu Michala Šelepa. O rytmiku, vokály a zvukové efekty sa postará Marcel Buntaj. V rámci koncertu odznejú nové skladby a diváci sa môžu tešiť aj na najznámejšie Andrejove skladby v nových tanečných aranžmánoch. Nebude chýbať ani priestor na improvizáciu a hudobné prekvapenia.

Futurikon – prezentácia nových technológií

24. 11. 2016, o 12:00, Nová synagóga, Žilina

Na konci novembra sa Žiline uskutoční prvý ročník futurealistickej konferencie, počas ktorej sa Nová synagóga zmení na miesto plné budúcnosti. Skutočné živé expozície technológií, ktoré sa na malú chvíľu pre všetkých návštevníkov stanú súčasnými, a dovolia im na vlastnej koži zažiť zajtrajšok. Pre rodičov s deťmi, technologických nadšencov, študentov a geekov, pre všetkých sú prichystané prednášky a prezentácie ľudí, ktorí už dnes tvoria budúcnosť, celkom konkrétne aj trošku vizionárske demonštrácie, súťaže a ceny.

Zdroj: TASR

Koncert: Aneta Langerová – Na radosti 2016

24. 11. 2016, o 19:00, Mestské divadlo, Žilina

Koncertní turné s kapelou a smyčcovým triem.

Hokejový zápas

25. 11. 2016, o 18:00, Zimný štadión, Žilina

V 23. kole najvyššej hokejovej ligy Žilina privíta Martin.

Konfety

25. 11. 2016, o 19:00, Mestské divadlo, Žilina

Satirická komédia o mediálnej pretvárke a odpútavaní pozornosti. Päť moderátorov priemernej televízie Bomba oslavuje 10. výročie svojho vzniku. Počas oslavy sa objavujú ich vnútorné frustrácie z negatívnych správ a senzácií, ktoré každodenne pomocou overených trikov predávajú divákom. Celý večer sa snažia prostredníctvom estrádnych scénok a kúziel odpútať od práce, v ktorej dominuje viac forma než obsah. Slovenská premiéra.

Chris Ellys + Graeme Mark Band

25. 11. 2016, o 20:00, Smer music bar, Žilina

Chris Ellys (indiefolk) – Odohral desiatky koncertov, hral popri kapelách ako Bad Karma Boy, Zuzana Mikulcová band, Johan Solo (DK), Tristan Crowley (IRL). Začiatkom septembra získal ocenenie Tootoot Top Fan Band kde sa v hlasovaní fanúšikov umiestnil z 24 kapiel na prvom mieste. Graeme Mark je 30 ročný skladateľ, pesničkár, gitarista a spevák pochadzajúci z okolia írskeho Belfastu. Momentálne pôsobí na Slovensku, kde má za sebou prvé úspechy v hitparáde “Demovnica” Rádia FM a množstvo vystúpení po celej krajine. Na svojom konte má debutový album s názvom Waterways.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM