Filip Chudý Rôzne

Na okres Žilina sa valí búrka s krúpami: Sledujte odhadované časy!

Počasie je nevyspytateľné, preto je lepšie sa pripraviť. Odborníci zverejnili akútnu výstrahu pre náš okres. Pozrite, kedy by to malo prísť.

Ilustračný obrázok k článku Na okres Žilina sa valí búrka s krúpami: Sledujte odhadované časy!
Zdroj: TASR

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) zverejnil výstražnú informáciu prvého stupňa, podľa ktorej si treba dať v Žilinskom okrese pozor pred búrkami.

„V okrese Žilina sa miestami očakáva výskyt búrok s krúpami, ktoré predstavujú potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. S búrkami môžu byť spojené krátkodobé ale intenzívne lejaky, pri ktorých môžu úhrny dosiahnuť 20 – 30 mm a nárazy vetra rýchlosť 18 – 20 m/s (65 – 70 km/h),“ informuje web SHMÚ.

Táto intenzita sprievodných javov je podľa meteorológov v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu. „Pri spomínaných búrkach je možný výrazný, prechodný vzostup vodných hladín na malých tokoch a výskyt povodňových úkazov mimo tokov (stekanie vody zo svahov, bahnotok, zatápanie pivníc, podchodov, podjazdov),“ píše na sa stránke SHMÚ. Výstraha pred búrkami trvá pre náš okres v stredu od 11:00 do 20:00.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM