Jozef Legéň Rôzne

Na Lietavskom hrade sa bude bozkávať vo veľkom: Areál rozvoňajú klobásky, zahreje punč

Ešte sami neviete, kam vyraziť so svojou polovičkou na sviatok zamilovaných? Čo tak si zájsť na netradičný Valentín na Lietavskom hrade. Pripravené sú klobásky, punč, prehliadka hradu či tombola.

Ilustračný obrázok k článku Na Lietavskom hrade sa bude bozkávať vo veľkom: Areál rozvoňajú klobásky, zahreje punč
Zdroj: YouTube.com

Na podujatie pozýva Združenie na záchranu Lietavského hradu. Netradičná benefičná akcia sa koná už po šiesty krát a organizátori pozývajú všetkých, ktorí majú radi výlety, klobásky a varené víno. „15.2. 2014 od 11.00 hod Vás budeme čakať – my, členovia Združenia na záchranu Lietavského hradu s klobáskami, čajom, rumom, vareným vínom, prehliadkou hradu, tombolou. Vstupné i očerstvenie sú za dobrovoľný príspevok, ktorý poputuje na záchranu Litavského hradu,“ informuje organizátorka akcie Olga Guttenová.

Akcia má veľký úspech, každý rok ju napriek nepriaznivému počasiu (množstvu snehu či silnému mrazu) navštívi niekoľko stoviek ľudí. Ako to na akcii vyzeralo v minulých rokoch a ako sa zaľúbenci bozkávali, si môžete pozrieť vo videu. Tento rok sa akcie zúčastnia i zaujímaví hostia – slovenský historik, spisovateľ a publicista Pavel Dvořák so svojou ženou Danielou prídu pokrstiť novú knihu o Imrichovi Turzovi, ktorú vydáva združenie. Akciu podporí i spisovateľ Juraj Červenák.

„O 13,00 Pavel Dvořák a Daniela Dvořaková uvedú do života verejnosti novú knihu z vydavateľstva ZnZLH Mikuláš Kubínyi – Imrich Thurzo. Akciu príde podporiť aj spisovateľ Juraj Červenák, tak ak si chcete dať podpísať knižku, tak si ju prihoďte do batôžku,“ uvádzajú organizátori.

foto: ilustračné

Valentín na Lietavskom hrade
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM