Správy

Modernizácia žilinskej škôlky za 300-tisíc eur: Kedy sa deti vrátia do nových priestorov?

Cieľom obnovy je znížiť energetickú náročnosť budovy a zlepšiť podmienky v interiéri. Začiatok prác bude závisieť od počasia.

Ilustračný obrázok k článku Modernizácia žilinskej škôlky za 300-tisíc eur: Kedy sa deti vrátia do nových priestorov?
Zdroj: Mesto Žilina

Materská škola (MŠ) Andreja Kmeťa v Žiline bude po novom modernejšia, mesto ju dalo zrekonštruovať. Cieľom je znížiť energetickú náročnosť budovy a zlepšiť podmienky v interiéri. Stavebné práce za 300 000 eur samospráva zafinancuje z Nórskeho finančného mechanizmu a štátneho rozpočtu. Informoval o tom hovorca mesta Vladimír Miškovčík s tým, že stavenisko už odovzdali zhotoviteľovi.

„Stavebné práce potrvajú 150 dní, ich začiatok bude závisieť od vhodných poveternostných podmienok. Deti by sa do zrekonštruovaných priestorov školy mali vrátiť v septembri tohto roka,“ priblížil hovorca.

Obnova sa zameria na zníženie energetickej náročnosti budovy zlepšením tepelno-technických vlastností obvodového plášťa, základu, strechy a podlahy. Rekonštruovať sa bude aj ohrev teplej vody či systém vykurovacej a vetracej sústavy. „MŠ Andreja Kmeťa v súčasnosti navštevuje 114 detí. Z hlavnej budovy je dočasne presťahovaných do náhradných priestorov Základnej školy Jarná 74 detí,“ povedal Miškovčík s tým, že zvyšných 40 škôlkarov je v elokovanom pracovisku školy na Hollého ulici.

Ako doplnil žilinský primátor Peter Fiabáne, počas posledných dvoch rokov sa vďaka rekonštrukciám a obnovám zvýšili kapacity žilinských mestských škôlok o vyše 120 miest. Mesto aktuálne spravuje 20 materských, osem základných a šesť základných škôl s MŠ. Do MŠ v meste tento rok nastúpilo 2307 detí, predškolské triedy navštevuje 875 škôlkarov.

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM