Správy

Mesto Žilina v lete nezaháľalo: Na rekonštrukcie škôl išlo takmer 220-tisíc

Niektoré žilinské základné a materské školy sa počas letných mesiacov dočkali rekonštrukcie. Prevažná časť peňazí na tieto práce pochádzala od známej kórejskej automobilky. Určitou sumou prispelo aj mesto Žilina.

Ilustračný obrázok k článku Mesto Žilina v lete nezaháľalo: Na rekonštrukcie škôl išlo takmer 220-tisíc
Zdroj: Dnes24.sk

Sedem základných a materských škôl, ktorých zriaďovateľom je mesto Žilina prešlo počas letných prázdnin rekonštrukciou. Stalo sa tak za pomoci spoločnosti Kia Motors Slovakia prostredníctvom jej Nadačného fondu Kia Motors Slovakia v Nadácii Pontis.

Ako informoval Pavol Čorba, hovorca mesta Žilina, spoločnosť hradila prevažnú časť prostriedkov a prispela sumou 140-tisíc eur. Mesto Žilina vynaložilo 79 883 eur potrebných na dokončenie prác.

„Rekonštrukcie sa konali na MŠ Borodáča, ZŠ s MŠ Brodno, ZŠ Námestie mladosti, ZŠ s MŠ Školská, ZŠ Martinská, ZŠ Limbová a MŠ Trnavská. Celková suma za vykonané práce bola necelých 220-tisíc eur. Oprava zariadení má prispieť k lepším podmienkam pre štúdium žiakov v uvedených školách,“ priblížil hovorca.

Dodal, že o výsledku rekonštrukčných prác na ZŠ Martinská sa boli osobne presvedčiť primátor mesta Žilina Igor Choma a viceprezident Kia Motors Slovakia Seong-Gyu Lee.

Foto: ZŠ s MŠ Brodno

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM