Rôzne

Mesto za miesta na vianočných trhoch získalo 70-tisíc eur: Žilinčanov poteší nová vianočná výzdoba

Mesto Žilina získalo v tohtoročnej e-aukcii na predajné miesta a stánky s občerstvením na vianočných trhoch 68 863 €, čo je o 24 000 € viac ako v roku 2012. Mesto investovalo do novej výzdoby a pripravilo prekvapenia. Tento rok to bude zas bez Silvestrovských osláv, či bude ohňostroj, je otázne.

Ilustračný obrázok k článku Mesto za miesta na vianočných trhoch získalo 70-tisíc eur: Žilinčanov poteší nová vianočná výzdoba
Zdroj: TASR

Dnes na tlačovej konferencii informoval primátor Žiliny Igor Choma, že do elektronickej aukcie na stánky s občerstvením na Mariánskom námestí sa nahlásilo 26 záujemcov, z ktorých boli 2 vyradení pre nesplnenie podmienok a 1 odstúpil.

„Aukcie, v ktorej sa dražilo 7 stánkov, sa zúčastnilo 23 záujemcov. Celková suma za stánky bola 48 508 eur, pričom víťaz ponúkol 7200 eur. Do elektronickej aukcie na 4 predajné miesta na Námestí Andreja Hlinku sa prihlásilo 12 záujemcov, ktorí sa zúčastnili elektronickej aukcie. Celková suma za miesta predstavovala 20 508 eur, pričom víťaz ponúkol 5500 eur,“ uviedol žilinský primátor.

Nová výzdoba, klzisko, vianočný stromček

Vianočné trhy ponúknu na Mariánskom námestí a Námestí Andreja Hlinku v centre Žiliny od 5. decembra do 3. januára 2014 sedem stánkov s občerstvením, štyri predajné miesta, 19 remeselníkov a predajcov potravín.

„Pripravujeme atrakcie pre deti – klzisko, vianočný stromček a všetko, čo k Vianociam patrí. Myslím si, že každý, kto sa príde pozrieť na námestie bude spokojný. Do novej vianočnej výzdoby sme investovali okolo 30 000 eur, čo je ale investícia na zhruba 4 až 5 rokov. Takže, aj z tohto pohľadu si myslím, že Vianoce by mali byť v Žiline opäť krajšie,“ povedal Choma.

Bez Silvestrovských osláv, ohňostroj otázny…

Doplnil, že mesto ani tento rok nebude organizovať Silvestrovské oslavy. „Nepôjdeme do veľkých akcií, pretože naozaj nemáme dostatok finančných prostriedkov. Budeme sa snažiť variť z toho, čo máme k dispozícii a na Silvestra nebude žiadny špeciálny koncert. Ohňostroj bude závisieť od počasia. Ak budeme mať informáciu, že bude hmla, tak nebude. V prípade pekného počasia ohňostroj isto bude,“ uzatvoril žilinský primátor.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM