Jozef Legéň Správy

Lotéria odhalila problém v žilinskom Tescu: Ľudia pri nákupe dostali nepravé bločky!

Bločková lotéria odhalila problém v Tescu. V menšej prevádzke obchodného reťazca v Žiline dostali viacerí spotrebitelia za nákup bloček, cez ktorý sa nemohli zaregistrovať do bločkovej lotérie. Podľa hovorkyne Tesca pochybil externý dodávateľ.

Ilustračný obrázok k článku Lotéria odhalila problém v žilinskom Tescu: Ľudia pri nákupe dostali nepravé bločky!
Zdroj: TASR

Nepravé bločky sa vyskytli v menšej prevádzke Tesca v Žiline. Spotrebitelia podľa denníka Pravda upozornili Finančnú správu na nepravé bločky, keď sa nevedeli pomocou nich prihlásiť do lotérie. Tesco chybu priznalo a uviedlo, že išlo o problém s dodávateľom pokladničných systémov.

„Mali sme hlásený prípad, kedy externý dodávateľ pokladničných systémov a registračných pokladní urobil chybu a pri preinštalovaní pokladní na jednom z obchodov nezadal nové DPK podľa údajov z MF SR. Táto administratívna chyba spôsobila, že bloky z takejto pokladne sa nedali prihlásiť do lotérie, keďže systém nevedel dané číslo spárovať. Dodávateľ zodpovedný za inštaláciu priznal svoju chybu a aj ju okamžite napravil. Nesprávne zadane DKP číslo ale nijako neovplyvnilo odvod DPH – DPH bola odvádzaná v poriadku a v správnej výške,“ uviedla pre portál Žilina 24 hovorkyňa Tesca Zuzana Lošáková.

foto. ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM