Igor Petrík Správy

Kúpele v Rajeckých Tepliciach preinvestovali 10 miliónov €. Pre hostí zaviedli aj zaujímavú novinku

Uplynulý rok sa Slovenským liečebným kúpeľom Rajecké Teplice darilo. Podľa ich viceprezidenta to je výsledok preinvestovaných peňazí na zvýšenie ubytovacích kapacít a služieb, čo sa prejavilo v náraste klientely.

Ilustračný obrázok k článku Kúpele v Rajeckých Tepliciach preinvestovali 10 miliónov €. Pre hostí zaviedli aj zaujímavú novinku
Zdroj: Dnes24.sk

Slovenské liečebné kúpele Rajecké Teplice preinvestovali v minulom roku 10 miliónov eur. Podľa ich viceprezidenta Zdenka Miškolciho najmä na prestavbu hotela Aphrodite Palace, pričom zvýšenie ubytovacích kapacít a úrovne služieb sa prejavilo aj v náraste klientely.

Návštevníkov bolo vyše 20-tisíc

Celkový počet klientov Slovenských liečebných kúpeľov vlani predstavoval číslo 25354, z toho zo Slovenska bolo 13793 klientov. Rebríček zahraničných hostí vedie Česká republika so 7865 návštevníkmi, nasleduje Poľsko, Rusko, Nemecko, Litva, Rakúsko, Ukrajina, Bielorusko, Líbya, Taliansko, Saudská Arábia, Lotyšsko, Izrael a Kuvajt.

„Počet klientov liečených cez slovenské zdravotné poisťovne sa v Rajeckých Tepliciach medziročne zvýšil o 25 percent, cez cestovné kancelárie prišlo o 10 percent viac hostí a zaznamenali sme aj takmer 15-percentný nárast individuálnej klientely,“ uviedol Miškolci.

Zaujímavá novinka

Doplnil, že kúpele zaviedli minulý rok pre klientov novinku – pitné kúry. „Popri blahodarnom pôsobení termálnej prírodnej liečivej vody zvonku, prostredníctvom klasických kúpacích procedúr, tak pribudla aj forma vnútorného pôsobenia. Mierne zásaditým pH, s hodnotou 7,44 prispieva k detoxikácii tela a tým k prevencii proti civilizačným ochoreniam. Keďže má nízky obsah sodíka, je vhodná aj na prevenciu srdcovo-cievnych chorôb,“ podotkol viceprezident Slovenských liečebných kúpeľov.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM