Jozef Legéň Správy

Koniec bezplatného parkovania v centre mesta? Mirage mení pravidlá...

Nie je tomu tak dávno, čo upravilo pravidlá parkovania obchodné centrum Aupark, kde za parkovanie viac ako 3 hodiny, návštevník zaplatí. Teraz prišlo na radu ďalšie obchodné centrum v srdci mesta. OC Mirage mení pravidlá parkovania.

Ilustračný obrázok k článku Koniec bezplatného parkovania v centre mesta? Mirage mení pravidlá...
Zdroj: Dnes24.sk

„V nadväznosti na aktuálnu situáciu súvisiacu s parkovaním v centre Žiliny a v snahe zabezpečiť pre návštevníkov OC Mirage pohodlnejšie a príjemnejšie parkovanie pri návšteve v obchodného centra počas celej prevádzkovej doby, sme pristúpili k zmene pravidiel týkajúcich sa dlhodobého parkovania vozidiel v parkovacom dome OC Mirage,“ povedal manažér OC Mirage Ivan Solenský

Nové pravidlá

„Parkovanie v podzemných garážach OC Mirage v ostatnom čase komplikuje najmä dlhodobé státie vozidiel. Dlhodobé parkovanie neumožňuje využiť možnosti parkovacieho domu OC Mirage v plnej miere pre väčšinu návštevníkov. Vzhľadom na to, že parkovací dom OC Mirage slúži najmä pre bezpečnejšie a príjemnejšie parkovanie návštevníkov OC Mirage, bude OC Mirage v najbližšej budúcnosti klásť veľký dôraz na prispôsobenie parkovania návštevníkov obchodného centra v prospech väčšiny. S týmto krokom súvisia aj nové pravidlá parkovania v parkovacom dome,“ uviedol manažér OC Mirage.

Nové pravidlá parkovania v OC Mirage sú zamerané na bezplatné parkovanie klientov OC a to do 2 hodín od vstupu do parkovacieho domu. Parkovanie nebudú platiť ani platiaci návštevníci kín, reštaurácií, kaviarní alebo bowlingu a to až do 3 hodín od vjazdu do parkovacieho domu. V reštauračných a zábavných prevádzkach bude potrebné žetón označiť u obsluhy a predĺžiť tak bezplatné parkovanie o hodinu.

Parkovací žetón

Pri nákupe nad 30€ bude možné tiež parkovanie predĺžiť na 3 hodiny a to potvrdením žetónu na infopulte na +1 poschodí. Práve pre tieto prípady bude potrebné mať parkovací žetón pri sebe a nenechávať ho v aute v parkovacom dome. Parkovanie dlhšie ako 3 hodiny sa spoplatňuje a to podľa cenníka, ktorý bude v platnosti od 1.11.2013.

Postup pri manipulácii so žetónmi a pokladňami by Žilinčania už mali poznať z predchádzajúceho obdobia, kedy bol parkovací dom spoplatnený. Pri vjazde do PD si vodič vyberie žetón z parkovacieho automatu. Ten v sebe uchováva informácie o vstupe vozidla do PD, preto je potrebné ho počas celej doby parkovania starostlivo uschovať a to najlepšie priamo u vodiča. Pri odchode z obchodného centra je potrebné žetón v ktorejkoľvek pokladni overiť, prípadne zaplatiť za dlhodobé parkovanie. Následne bude žetón použitý pri výjazde, kde ho vodič vloží do automatu pri rampe a po zdvihnutí rampy vozidlo opustí parkovací dom.

„Takýto systém bol zvolený preto, že ho návštevníci parkovacieho domu už z minulosti dobre poznajú. Ďalšou úlohou OC Mirage je sledovať vývoj s dlhodobým parkovaním v PD a na základe skutočných výsledkov, prispôsobovať parkovanie v OC Mirage v prospech väčšiny jeho návštevníkov. V parkovacom dome je cca 400 parkovacích miest,“ ukončil Solenský.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM