Barbara Dallosová Správy

Klasické vianočné trhy v Žiline NEBUDÚ: Niečo sa však predsa chystá

Pandemická situácia stavia slovenské mestá do ťažkej situácie. Žilina urobí s tohtoročnými vianočnými trhmi kompromis.

Ilustračný obrázok k článku Klasické vianočné trhy v Žiline NEBUDÚ: Niečo sa však predsa chystá
Zdroj: TASR

Žilina nebude tento rok organizovať vianočné trhy v podobe, na akú sú obyvatelia i návštevníci mesta zvyknutí. Potvrdil to hovorca mesta Vladimír Miškovčík s tým, že dôvodom rozhodnutia je aktuálna epidemická situácia a prognózy jej vývoja.

Bez programu

Žilinské vianočné trhy totiž spravidla sprevádza bohatý kultúrny program, ktorý ale radnica vzhľadom na pravidlá pre hromadné podujatia tento rok radšej vynechá.

„Uvedomujeme si však, že atmosféra Vianoc by mala mať svoje miesto aj vo verejnom priestore a z toho dôvodu sme sa rozhodli ponúknuť priestor pre ambulantný predaj vianočného charakteru a spríjemniť tak vianočný čas aj na námestiach mesta,“ vysvetľuje Miškovčík.

Priestor pre stánkarov

Reč je o predaji vianočných nápojov, remeselných a potravinových výrobkov. Mesto zároveň vyhlasuje výberové konanie na prenájom stánkov na Mariánskom námestí a na Námestí Andreja Hlinku na obdobie od 1. decembra do 22. decembra 2021. Viac informácií zverejnilo na svojom webe.

„Aktuálnu epidemickú situáciu pozorne sledujeme. Všetci sme si želali, aby sme mohli tento rok sprostredkovať atmosféru tradičných vianočných trhov v Žiline našim obyvateľom a návštevníkom mesta v podobe, v akej ich poznali z obdobia pred vypuknutím pandémie COVID-19. Na prvom mieste sme však vždy mali a máme zdravie i bezpečnosť ľudí a podľa toho sa budeme aj rozhodovať o organizácii akýchkoľvek hromadných podujatí,“ uzatvára Miškovčík.

Foto: ilustračné

Zostaňte v obraze! Najčerstvejšie správy zo Slovenska

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM