Rôzne

Kde si v Žiline a okolí zresetovať hlavu? Vyberajte z našich víkendových tipov...

Aj v predvianočnom čase bude v Žiline a jeho okolí čo robiť. Pozrite si náš prehľad zaujímavých kultúrnych akcií. Tento víkend sú jedným z najväčších lákadiel Zabíjačkové slávnosti.

Ilustračný obrázok k článku Kde si v Žiline a okolí zresetovať hlavu? Vyberajte z našich víkendových tipov...
Zdroj: TASR

Tri tvorivé tvory/ 13.12.13, 18:00 a 20:00/ Žilina, Klub Gama

Interaktívna divadelná improvizácia známej žilinskej 3T-trojky. Každé predstavenie je nová a nepredvídateľná divadelná hra na témy, ktoré si zvolia diváci. Každé predstavenie je spoločným dobrodružstvom hercov a divákov. Neplatia tu žiadne obmedzenia.

Malý trh/ 14.12.13, 10:00–15:00/ Stanica Žilina-Záriečie, Žilina

Predvianočný Malý trh so špeciálne pripravenou ponukou medovníčkov, oblátok, ozdôb, pohľadníc, pletených ponožiek a rukavíc, sušeného ovocia, milých hračiek, adventných vencov a ďalších drobností, z ktorých môžu byť darčeky pre každého.

Babadlo Prešov: Betlehém – radujme sa, veseľme sa/ 14.12.13, 17:00/ Stanica Žilina-Záriečie, Žilina

Divadelné spracovanie biblického príbehu o narodení Ježiška. Vianočnú sviatočnú atmosféru dokresľuje krásny maľovaný Betlehém, bábky a koledy. Čarom predstavenia je súhra činoherných častí – pastierov putujúcich do Betlehéma, ktorí cestou stretnú Archanjela Gabriela, vidiacich padajúcu Betlehémsku hviezdu, bábkových častí – Jozefa a Máriu, Troch kráľov, Herodesa či diabla a to celé umocnené jedinečným hudobným spracovaním známych vianočných kolied – Búvaj dieťa krásne, Narodil sa Kristus pán, Tichá noc. Rodinné predstavenie pre všetky vekové kategórie.

Zločin a trest/ 14.12.13, 19:00 / Mestské divadlo Žilina

Adaptácia výnimočného románu o prekročení hraníc. Chudobný študent Raskoľnikov, zmietaný túžbou dozvedieť sa, kde sú hranice ľudských možností, odváži sa vybočiť z vyšliapaných koľají. Podľahne svojmu ľahkomyseľnému presvedčeniu o istej výnimočnosti a odváži sa v mene dobra zabiť. Netuší však, aké neriešiteľné a neočakávané otázky budú potom trýzniť jeho srdce. Účinkujú: M. Režný, J. Dobrík, M. Kráľ, E. Havasiová, I. Kubáčková, I. Pagáčová, J. Oľhová a.h., B. Švidraňová, M. Tomasy, B. Bačo, P. Krištofek, K. Sihelská, A. Čonková. Réžia: Eduard Kudláč

Zabíjačkové slávnosti/ 14.12.13/ Dolný Hričov

Na 5. ročníku najchutnejšej udalosti vám pochutí pečené prasiatko, smažené, jaterničky, Otcova slanina, klobásy a ďalšie špeciality. Zahreje preslávený nápoj starých otcov – hriatô, najchutnejší punč, varené vínečko či tradičný Rizbecher.Veselo bude aj vďaka tombole so vzácnymi cenami. Vyhrať môžete, napríklad, živé prasiatko, vlečku hnoja, či syrové torty. Poteší tiež živá hudba, detské umelecké diela, školský vianočný trh a inšie podivuhodnosti charakteru ľudového.

Všetky dobroty pripravujú skúsení majstri kuchári. Kvalitné výrobky si budú záujemcovia môcť zakúpiť za príjemné ceny. Zabíjačkové slávnosti sú dobročinné podujatie a výťažok z neho podporí dobrý úmysel. Prvé zabíjačkové pochúťky budú pripravené krátko popoludní.

Matiné pre deti a rodičov s tombolou „O POŠTÁROVI VINCOVI“/ 15.12.13, 16:00/ Dom umenia Fatra, Žilina

Predvianočné matiné bude patriť veselej rozprávke o dobrodružstvách poštára Vinca na motívy rozprávok Vincenta Šikulu. V predstavení sa deti dozvedia všeličo zaujímavé o listoch a pošte, ale takisto zažijú veľa zábavy a naučia sa aj pekné nové pesničky. Hlavnú úlohu v rozprávke stvárni Roman Féder zo známej kapely Funny Fellows, ktorá sa špecializuje na zábavnú hudbu hot dance a jazz z prelomu 19. a 20. storočia. Keďže sa matiné koná v predvianočnom čase, na predstavení sa objaví aj Mikuláš.

ČARO VIANOC V TERCHOVEJ/ 15.12.13, 16:00/ Mestské divadlo Žilina Galaprogram folklórneho súboru Rozsutec.

MSHK DOXXBET ŽILINA – HK 36 SKALICA/ 15.12.13, 17:00/ DOXXbet aréna, Žilina hokejový zápas

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM