Zuzana Vajayová Od Vás

Kaskadéri zavítali aj na Oravu

Tohtoročné tropické horúčavy 23.8 a 24.8.2011na chvíľu vystriedala vôňa benzínu, spálených pneumatík a veľká dávka adrenalínu, o čom sa mohol na vlastné oči presvedčiť každý, kto si počas týchto dvoch dní našiel cestu na jedno z tunajších parkovísk.

Jazda na dvoch kolesách, brána do pekla, kotrmelce na autách a šrotovanie vrakov veľkými takmer šesť tonovými truckmi v podaní deväťčlenného Monster Truck Show Teamu z českej metropoly nielen nás mužov na viac než hodinu vrátili do detských čias, kedy sme pri pohľade na výklady stánkov pýtali od rodičov peniaze na časopisy s plagátmi silných strojov uprostred s cieľom, tak trošku vyprovokovať spolužiaka ku kúpe podobného časopisu s ešte lepším strojom.

Silné stroje však už dávno nie sú len mužskou záležitosťou. Zahanbiť sa nedala ani dámska časť publika. Monsteráci prítomným dámam ponúkli odvoz bezplatnou taxislužbou s upraveným diferenciálom, čiže opäť na dvoch kolesách.

„Jedenásť rokov som jazdil s cirkusom. Potom som sa na dovolenke zoznámil s jednou nemeckou kaskadérskou skupinou, no a po príchode domov som oslovil kamaráta s ktorým sme jazdili šesť rokov. Začiatky tréningov sa niesli v znamení starého Žigulíka. Dostali sme ho do tzv. mŕtveho bodu tým, že sme mu zvarili diferenciál, aby sme sa úplne neprevrátili. Spomínam si, že jazdu na dvoch kolesách sme trénovali asi tri mesiace. Spočiatku sme boli radi, keď sme prešli meter. Postupom času to však bolo len a len lepšie," hovorí v krátkom rozhovore Tomáš Zelenay

Autor (text+foto): Boris Hrudál

MonsterTrackShow
30
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM