Igor Petrík Správy

Jazzové dni v Žiline: Ťahákom festivalu držiteľ Grammy!

Tak ako vlani, aj tento rok sa milovníci jazzu v Žiline môžu tešiť na Jazzové dni. Síce si na ne ešte chvíľu počkáme, ale my už teraz vieme, aké kapely či hudobníkov fanúšikovia uvidia. Ale tiež to, kto bude najväčšou hviezdou podujatia.

Ilustračný obrázok k článku Jazzové dni v Žiline: Ťahákom festivalu držiteľ Grammy!
Zdroj: TASR

Najväčším ťahákom 3. ročníka Bratislavských jazzových dní v Žiline, ktoré sa uskutočnia 23. až 24.októbra, bude vystúpenie americkej jazz funkovej kapely Snarky Puppy. „Ide o súčasnú koncertnú hviezdu amerického a svetového jazzu. V roku 2014 sa im tiež podarilo po prvýkrát získať cenu Grammy. Spolupracujú tiež s takými známymi menami ako Justin Timberlake, Marcus Miller, Snoop Dogg alebo Timbaland,“ povedala za organizátorov Evka Vendrinská.

Ako dodala, v minulom roku Bratislavské jazzové dni v Žiline mali veľký úspech u jazzových fanúšikov zo Žiliny a širokého okolia. „Bol to 2.ročník tohto festivalu a keďže organizátori nemohli pre veľký záujem vtedy uspokojiť všetkých záujemcov o lístky, rozhodli sa pre tento rok rozšíriť podujatie do dvoch dní,“ vysvetlila.

„Ako ďalší sa predstaví so svojou skupinou spevák a hudobník svetového mena Jon Cleary, ktorý je aktívny na hudobnej scéne už od roku 1980 a vystupoval s takými hudobnými esami ako napríklad Eric Clapton, Jeff Beck, Tom Jones, John Scofield, Eric Burdon či B.B.King,“ opísala ďalšie ťaháky podujatia Vendrinská.

Okrem hviezdnych Snarky Puppy a Jona Cleartyho v rámci dvojdňového festivalu tiež vystúpi Bob Mintzer Quintet na čele s vynikajúcim americkým jazzovým saxofonistom svetového mena Bobom Mintzerom. Už 20 rokov je členom legendárnej skupiny Yellowjackets.

„V Žiline s Bobom Mintzerom v spoločnom projekte vystúpia dvaja skvelí slovenskí muzikanti Lukáš Oravec a Marián Ševčík a tiež zahraniční hudobníci Kálman Oláh, Tomáš Baroš. Na tohtoročnom žilinskom jazzovom festivale sa predstaví tiež Gábor Winand ako jeden z najlepších spevákov súčasného jazzu v Európe. Vystúpi spolu s kubánskou speváčkou Elsa Valle. Oboch spevákov bude sprevádzať NBS TRIO v zostave: Klaudius Kováč, Róbert Ragan a Peter Solárik,“ uzatvorila Vendrinská.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM