Jozef Legéň Rôzne

Hrad Strečno ožije stredovekým ruchom: Na Deň detí sa bude aj šermovať

Stredovekým hrám, rozprávke o Zlatovláske či ukážkam výcviku a umeniu lovu sokolov bude venované v prvú júnovú nedeľu 2. 6. podujatie pri príležitosti Dňa detí na hrade Strečno.

Ilustračný obrázok k článku Hrad Strečno ožije  stredovekým ruchom: Na Deň detí sa bude aj šermovať
Zdroj: TASR

Stredoveká atmosféra

Strečnianski hradní delostrelci na čele s kaprálom Čarom sa podľa kastelánky hradu Kataríny Repáňovej postarajú o jedinečnú atmosféru streľbou z dela a Klub vojenskej histórie prinesie nezabudnuteľné zážitky formou šermu a dobových hier nielen pre deti, ale aj dospelých.„Práve historický šerm v podobe divadelno-šermiarskych scénok sa teší veľkej obľube. Preto sme sa rozhodli potešiť nielen milovníkov histórie, ale všetkých, ktorí chcú tento výnimočný deň venovať svojim ratolestiam,“ povedala Repáňová s tým, že hradná kaplnka s fantastickou akustikou sa ponorí do atmosféry stredoveku za sprievodu klavírnej hudby a spevu.

Spestrenie podujatia

Návštevníci sa môžu tešiť aj na rôzne maškrty či drevené a textilné hračky. „Každoročne sa snažíme priniesť niečo nové, spestriť podujatia, ktoré majú najmä zábavno-oddychový, ale aj výchovno-vzdelávací podtext. Verím, že sa nám to bude dariť aj po ďalšie roky. Ak sa deti naučia už v detstve vnímať múzeum a kultúrne pamiatky ako miesta, kde sa oplatí tráviť voľný čas, môže to byť predpoklad, že sa k nám budú radi vracať aj v budúcnosti,“ uviedol riaditeľ Považského múzea Ladislav Cimerák.

Medzinárodný deň detí na hrade Strečno sa uskutoční od 9. do 18. hodiny.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM