Michal Demjanovič Kultúra

Hľadáte zábavu na celý víkend? PREHĽAD najlepších akcií pre Žilinčanov

V Žiline sa počas nadchádzajúcich voľných dní rozhodne nebudeme nudiť. Čo všetko sa dá zažiť v našom meste? Inšpirujte sa tipmi z našej redakcie!

Ilustračný obrázok k článku Hľadáte zábavu na celý víkend? PREHĽAD najlepších akcií pre Žilinčanov
Foto: Adela Fruckova / Zdroj: Dnes24.sk

Peter Lipa Band

04. 11. 2016, o 19:00, Mestské divadlo, Žilina

Peter Lipa – najvýznamnejšia osobnosť slovenského jazzu, spevák, skladateľ, organizátor, moderátor, manažér jazzového diania, dlhoročný dramaturg a promotér popredného európskeho festivalu Bratislavské jazzové dni. V ankete časopisu Medzinárodnej jazzovej federácie Jazz Forum sa už v 80. rokoch pravidelne umiestňoval medzi najlepšími európskymi jazzovými spevákmi. Vychádza z bluesu, soulu i klasického mainstreamového idiómu.

Temné kecy trip

04. 11. 2016, o 20:00, Smer music bar, Žilina

Zdá sa, že Smer Music Bar sa veľmi pekne rozbieha a po veľkom úspechu z posledných vypredaných Temných Kecov sme tu zas! Priprav sa na nové príbehy toho Najdrsnejšieho a Najpredávanejšieho Stand up Comedy Temné Kecy, v podaní tých najlepších komikov na Slovensku. Baviť Vás budú: Jerry Veľmajster SzabóIvo, Ladižo Ladižinský, Fučo Mariňák Rybička, Heňo Fačkovec.

Boy Wonder

04. 11. 2016, o 21:00, Klub Kolečko, Žilina

Boy Wonder – rider z Trnavy a první slovenský člen Ty Nikdy. Do obecného povědomí se dostal především díky partě Turbo Boost. Po rozpadu Turbo Boost si dal Wonder tvůrčí pausu, kterou přerušilo až vydání singlu Počujete Ma?, následné přijetí do Ty Nikdy a oznámení první sólo desky. Ta vyšla v roce 2012 a dostala název Špinavý poet.

Zdroj: TASR

Divadelné predstavenie: Falošná minca

05. 11. 2016, o 19:00, Mestské divadlo, Žilina

Zabudnutá Gorkého hra s takmer hitchcockovskou atmosférou v naštudovaní majstra slovenskej réžie. Do zapadnutého mestečka prichádza tajomný cudzinec. Ubytuje sa ako nájomník u hodinára, v prevažne ženskej domácnosti. Niekde v okolí vyčíňa falšovateľ peňazí. Prišiel ho chytiť? Chamtivosť, egoizmus a trhové „handlovanie“ s citmi sa tu stretáva s túžbou po vášni a radosti zo života. Je ťažké rozoznať pravé city, keď aj falošné mince dokážu zmiasť.

Nedeľné popoludnia – ZOC MAX

06. 11. 2016, o 15:00, Max Žilina

Zábavno-obchodné centrum MAX pozýva vás a vaše deti na novembrové kultúrne nedeľné popoludnia, ktoré sa budú konať o 15:00 na prízemí pri hlavnom vstupe do centra. Príďte sa k nám zohriať a tiež príjemne zabaviť. 6.novembra zavíta do Maxu obľúbené Divadlo Harry Teater / čítaj Hery teáter / s interaktívnym predstavením pod názvom Medené mesto. Môžete sa tešiť na veselé putovanie históriou Banskej Bystrice.

Futbalový zápas Fortuna ligy

06. 11. 2016, o 17:30, Štadión MŠK Žilina

Futbalový zápas 15. kolo: MŠK Žilina – FC Spartak Trnava.

Foto: ilustračné

FOTO: Miesta v Žiline, ktoré dýchajú históriou
20
Galéria
Zdroj: Flickr Nová synagóga
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM