Michal Demjanovič Samospráva

FOTO: Rekonštrukcia parku Ľudovíta Štúra v Žiline: Ako pokračujú práce?

S prácami sa začalo začiatkom augusta a ukončenie prác by malo byť niekedy v roku 2017. Ako to v parku momentálne vyzerá? Prinášame vám aktuálne informácie.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Rekonštrukcia parku Ľudovíta Štúra v Žiline: Ako pokračujú práce?
34
Galéria

Rekonštrukcia Parku Ľudovíta Štúra je rozdelená do troch fáz. Predpokladané ukončenie poslednej fázy je naplánované na september 2017. Rozpočet na celú rekonštrukciu je zhruba 1,7 milióna eur.

Momentálne prebieha prvý fáza rekonštrukcie. Rozpočet na prvú fázu rekonštrukcie je 800 000 eur. Z časti je financovaná Nadáciou Kia Motors Slovakia, ktorá prispela sumou zhruba 500.000 eur, zvyšných 300.000 eur ide z rozpočtu mesta Žilina.

Ako pred nedávnom uviedol pán primátor: “Očakávam, že do konca tohto roku budú dokončené spevnené plochy, rekonštrukcia verejného osvetlenia, kanalizačné prípojky, vodovodné prípojky na fontány a premiestnené detské ihrisko,” uviedol primátor Žiliny Igor Choma. Boli sme sa preto pozrieť priamo na mieste ako práce pokračujú.

V parku momentálne pracuje množstvo robotníkov. Pracovníci už dokončili detské ihrisko, kamenný plot, ktorý lemuje park, tiež sa vymenili chodník a lampy verejného osvetlenia. Momentálne sa pracuje na kanalizačných prípojkách a vodovodných prípojkách na fontány. Čaká sa na nové lavičky. To ako to v parku momentálne vyzerá si môžte pozrieť v našej fotogalérii!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM