Kultúra Video

Folklórny sviatok s mrzutou bodkou: Jánošíkove dni v Terchovej na VIDEU a FOTO

Záverečným galaprogramom vyvrcholil 59. ročník Jánošíkových dní. Šéfdramaturg im vystavil hodnotenie.

Zdroj: TASR/Erika Ďurčová

Záverečným galaprogramom vyvrcholil v nedeľu popoludní v Terchovej 59. ročník Jánošíkových dní. Predstavilo sa v ňom päť folklórnych súborov z piatich regiónov Slovenska a domáca muzika. Informoval o tom šéfdramaturg Jánošíkových dní Peter Cabadaj.

Folklórne vohľady

„Program sme nazvali Na vohľadoch päť dní, názov odkazoval na to, že sme pre návštevníkov festivalu a Terchovcov urobili päťdňové folklórne vohľady. Predstavili sa súbory z Horehronia, horného Považia, Liptova, Oravy a Kysúc,“ uviedol Cabadaj.

Ako dodal, tohtoročné Jánošíkove dni poznačili protipandemické opatrenia, pre ktoré museli organizátori obmedziť počet návštevníkov. Diváci boli svedkami troch galaprogramov, ktoré mali podľa šéfdramaturga vysokú umeleckú hodnotu.

Viac správ zo Slovenska

Nepríjemná búrka

„Čo nás mrzí, je totálne zmoknutie nedeľného konského vozového sprievodu. Tento program sa uskutočnil v improvizovanej podobe, pretože tá búrka bola nepríjemná,“ konštatoval.

„Inak videli diváci všetky plánované programy, výstavy, spievajúce autobusové zastávky či oslavy jubileí. Program bol výrazne bohatší ako v minulom roku,“ doplnil Cabadaj s tým, že už dnes majú pripravené dva varianty jubilejného 60. ročníka Jánošíkových dní. Jeden je optimálny, druhý budú modifikovať podľa aktuálnych opatrení.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Pozrite si, ako to v Terchovej vyzeralo.

OBRAZOM: 59. ročník folklórneho festivalu Jánošíkove dni v Terchovej
5
Galéria
Zdroj: TASR/Erika Ďurčová

Správy zo Žiliny a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM