Barbara Dallosová Správy

Dramatická služba policajtov z Bytče: Pri záchrane muža riskovali vlastný život!

Zohratá policajná dvojica odviedla pri Váhu fantastickú prácu. Jeden z policajtov dokonca neváhal a skočil do ľadovej rieky.

Ilustračný obrázok k článku Dramatická služba policajtov z Bytče: Pri záchrane muža riskovali vlastný život!
Zdroj: Policajný zbor SR

Policajti z Obvodného oddelenia Policajného zboru v Bytči ppráp. Matúš Gabriel a stržm. Mgr. Bc. Katarína Jánošíková riskovali svoj život pre záchranu topiaceho sa muža v rieke Váh. Prípad opisuje Krajské riaditeľstvo PZ v Žiline.

Policajná dvojica bola počas služby vyslaná na preverenie k rieke Váh. Tam zbadali policajti staršieho muža, ktorý sa topil a kričal o pomoc.

„Za topiacim sa mužom okamžite skočil do rieky Matúš Gabriel, avšak prúd rieky bol natoľko silný, že sa mu nedarilo muža vytiahnuť. Na pomoc za ním bežala kolegyňa Katarína Jánošíková, ktorá pohotovo zobrala zo služobného vozidla lano, ktorým osobu uviazali a spoločne vytiahli na breh,“ hovorí o počínaní svojich príslušníkov polícia.

Na miesto už mierili aj ďalšie zdravotníci a 83-ročného muža sa našťastie podarilo zachrániť. „Nemáme slov, paráda robota!“ odkazuje na záver svojim kolegom krajská polícia.

Zostaňte v obraze! Najčerstvejšie správy zo Slovenska

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM