Soňa Vanovčanová Rôzne Správy

Detská ortopédia v Žiline v nových priestoroch: Čo sa vylepšilo?

Príjmová, ordinačná a sonografická ambulancia Oddelenia pediatrickej ortopédie žilinskej nemocnice sa presťahovali do nových priestorov. Detskí pacienti tak majú lepší prístup k ošetreniu.

Ilustračný obrázok k článku Detská ortopédia v Žiline v nových priestoroch: Čo sa vylepšilo?
3
Galéria
Zdroj: FNsP Žilina

Oddelenie pediatrickej ortopédie Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline (FNsP) ošetruje pacientov v nových priestoroch. Príjmová, ordinačná a sonografická ambulancia sa presťahovali na prízemie detského pavilónu a poskytujú tak pacientom bezbariérový prístup v obnovených ordináciách. Informácie poskytla hovorkyňa žilinskej nemocnice Lenka Záteková.

„Som veľmi rád, že sa podarilo presťahovať naše ambulancie do bezbariérových priestorov. Ošetrujeme pacientov na invalidných vozíkoch, deti v korzetoch, poúrazové stavy, deti po operáciách, pre ktoré je teraz omnoho jednoduchšie dostať sa na vyšetrenie. Poskytujeme tak kvalitnejšiu zdravotnú starostlivosť,“ priblížil primár detskej ortopédie FNsP Žilina Juraj Popluhár.

„Pôvodne sa ordinácie nachádzali v suteréne bez výťahu, príjmová a sonografická ambulancia boli spojené. Aktuálne sú všetky tri ambulancie vo vlastných priestoroch,“ uviedla Záteková a doplnila, že vlani v ordinačnej a sonografickej ambulancii detskej ortopédie vyšetrili takmer 13-tisíc pacientov. Ako ďalej uopresnila, ide o deti s ortopedickými problémami, deformitami chrbtice, problémami pohybového aparátu či vrodeným vykĺbením bedrového kĺbu a inými ochoreniami.

„V sonografickej ambulancii sa staráme o skríning vrodenej chyby vykĺbenia bedrového kĺbu u detí od tretieho týždňa od narodenia, vďaka čomu môžeme v prípade potreby zahájiť liečbu včas a vyhneme sa operácii,“ vysvetlil J. Popluhár. Ročne lekári zrealizujú približne 3500 takýchto sonovyšetrení a dosahujú vynikajúce výsledky včasnej diagnostiky.

Na ortopedické vyšetrenie v žilinskej nemocnici môžu rodičia objednať detských pacientov aj prostredníctvom webovej stránky www.objednatvysetrenie.sk (ambulancia pediatrickej ortopédie Žilina).

Oddelenie pediatrickej ortopédie FNsP Žilina oslávilo v roku 2017 už 20. výročie svojho založenia a poskytuje špičkovú zdravotnú starostlivosť v oblasti detskej ortopédie. Okrem ambulantnej starostlivosti sa odborníci zameriavajú aj na ústavnú liečebno-preventívnu starostlivosť pre pacientov z celého Slovenska, hlavne v oblasti úzko špecializovanej operačnej liečby ortopedicky chorých detí. Oddelenie je vedené ako jedno z dvoch centier detskej ortopédie na Slovensku.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM