Zuzana Gadušová Samospráva

Ďalšie parkovacie miesta v Žiline: Pozrite sa, aké rošády spraví radnica na sídliskách!

Žilinský primátor sa pustil do riešenia problémov s parkovacími miestami, konkrétne s ich nedostatkom. Reč však nie je o budovaní nových, ale usporiadaní tých starých. Aha, aký dostali na meste nápad.

Ilustračný obrázok k článku Ďalšie parkovacie miesta v Žiline: Pozrite sa, aké rošády spraví radnica na sídliskách!
Zdroj: Dnes24.sk

Menšie rošády v usporiadaní kontajnerových stojísk by malo viesť podľa primátora Igora Chomu k uvoľneniu parkovacích miest. Konkrétne na sídliskách Vlčince, Solinky a Hájik.

Parkoviská na sídliskách budú viac skultúrnené a uvoľnia sa miesta na parkovanie.„Na mnohých miestach do teraz tam, kde stali kontajnery, budú voľné parkovacie miesta a tieto kontajnery presťahujeme inde. Na ich miestach bude parkovacie státie. A samozrejme pre tieto kontajnery musíme vybudovať nejaké nové zázemie. Teda spevnené plochy, aby nestáli na trávniku alebo tam, kde stáť nemajú,“ vyjadril sa primátor Žiliny Igor Choma.

Ako ďalej pokračoval, tieto nové stojiská sa budú vytvárať na miestach kde je zničená zeleň a niektoré v oblúkoch zákrut, ktoré sú zničené neregulovaným parkovaním. Konkrétne na sídlisku Vlčince má byť 33 nových stojísk pre kontajnery, na Solinkách 124 miest a na Hájiku 33 spevnených plôch pre kontajnery.

Peniaze na vybudovanie stojísk pre kontajnery a skultúrnenie parkovacích miest na sídliskách bude mesto čerpať z ušetrených peňazí zo zimnej údržby.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM