Soňa Vanovčanová Správy Samospráva

Boj proti storočnej vode v Žiline: Dobrovoľní hasiči s novou technikou, FOTO

Dobrovoľní hasiči z troch žilinských mestských častí dnes dostali nové protipovodňové vozíky. Technika by im mala uľahčiť zásahy pri záplavách či povodniach.

Ilustračný obrázok k článku Boj proti storočnej vode v Žiline: Dobrovoľní hasiči s novou technikou, FOTO
3
Galéria
Zdroj: Mesto Žilina

Dobrovoľné hasičské zbory v Mojšovej Lúčke, Vraní a v Bytčici sa dostali novú techniku, vďaka ktorej budú môcť lepšie zasahovať pri povodniach a bleskových záplavách. Informovala o tom hovorkyňa Mesta Žilina Barbora Zigová.

"Obyvatelia sú častokrát závislí od pomoci miestnych dobrovoľných hasičov, ktorí dorazia na miesto nešťastia zvyčajne ako prví. Verím, že táto protipovodňová technika pomôže našim dobrovoľným hasičom lepšie sa pripraviť na veľkú vodu, a tak účinnejšie chrániť životy a majetok Žilinčanov,“ uviedol prednosta Mestského úradu v Žiline Igor Liška.

„Protipovodňový balík prvej pomoci obsahuje elektrické a motorové vybavenie a set náradia. Všetky veci sú naložené na uzatvárateľnom prívese, pričom majú za úlohu zvýšiť úspešnosť a rýchlosť záchranárskych zložiek pri ochrane ľudských životov, majetku i životného prostredia,“ vysvetlila Zigová.

Odovzdávanie novej techniky je súčasťou projektu ministerstva vnútra. Kľúče od strojov hasičským zborom odovzdala ministerka vnútra Denisa Saková.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM