Soňa Vanovčanová Rôzne Správy

Areál športu Dubeň v predstavách architektov: Sledujte tie VIZUALIZÁCIE!

Mesto Žilina vyhlásilo v septembri 2017 architektonicko-urbanistickú súťaž na komplexné riešenie Areálu športu Dubeň v Žiline. Pozrite si všetky návrhy.

Ilustračný obrázok k článku Areál športu Dubeň v predstavách architektov: Sledujte tie VIZUALIZÁCIE!
32
Galéria
Zdroj: www.archinfo.sk

Výsledky anonymnej urbanisticko-architektonickej súťaže na návrh športového areálu Dubeň, ktorý by mohol v budúcností vyrásť na nábreží Váhu, sú už známe. Športové centrum by malo presiahnuť miestny význam.

Účelom súťaže bol návrh a realizácia zámeru Mesta Žilina vybudovať v lokalite Budatín – Sihoť na pravostrannom nábreží rieky Váh, mimo súčasného zastavaného územia, športový areál celomestského až regionálneho významu,“ uvádza sa v súťažných podmienkach na oficiálnych webových stránkach Mesta Žilina.

Ako uviedol hovorca žilinskej Radnice Pavol Čorba, poslanci Mestského zastupiteľstva v Žiline schválili spracovanie urbanisticko-architektonickej štúdie formou verejného obstarávania (súťaž návrhov).„Mesto súťaž návrhov zrealizovalo, pričom sa dvaja uchádzači umiestnili na prvom mieste, následne mesto po uzavretí súťaže začne rokovacie konanie na urbanistickú štúdiu s víťazmi. S úspešným uchádzačom bude uzavretá zmluva na vypracovanie štúdie a následne aj DÚR (Dokumentácia pre územné rozhodnutie) pre multifunkčnú halu,“ doplnil Čorba.

Zdroj: Mesto Žilina

Kto sa mohol zúčastniť

Súťaže sa mohli podľa súťažných podmienok Mesta Žilina zúčastniť jednotlivci i tímy po splnení zákonných podmienok overených Slovenskou komorou architektov.
Do súťaže bolo odovzdaných 9 súťažných návrhov, o ktorých porota rozhodovala v dvoch kolách hodnotenia. Na spojenom prvom a druhom mieste sa umiestnili súčasne dva návrhy, ktoré porota vybrala ako víťazné.
Porota sa rozhodla odmeniť aj nevíťazné návrhy (5.-9. miesto) sumou 300 € s odôvodnením, že do súťaže priniesli čiastkové námety a návrhy.

O výsledkoch súťaže rozhodla porota v zložení: prof. Ing. arch. Bohumil Kováč, PhD., (predseda poroty), Ing. Igor Liška (podpredseda poroty), Ing. arch. Ján Dolejši, Ing. arch. Michal Gaj, Ing. arch. Peter Nezval, Ing. arch. Štefan Polakovič, Ing. arch. Štefan Zahatňanský.

Súťaž má dva víťazné projekty

Porota sa dohodla na dvoch víťazných projektoch, teda o 1.- 2. miesto sa delia návrhy A a B a oba tímy si tak odnášajú po 8 000 eur.

Autorom vťazného návrhu A je Ing. arch. Pavol Mrázek v spolupráci s Petrom Mrázkom, Ing. arch. Martinou Pintérovou, Ing. arch. Ondrejom Miklánkom ArtD. a Pavlom Mrázkom.

Autormi druhého víťazného návrhu, návrhu B sú Ing. arch. Ján Gustiňák, Ing. Miroslav Kováčik a Ing. Pavol Ladňák.

O ďalšom vývoji, či prípadnej realizácii športového areálu vás budeme informovať.

Info: www.archinfo.sk

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Výsledky urbanisticko - architektonickej súťaže Areál športu Dubeň
14
Galéria
Zdroj: www.archinfo.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM