Správy

Akrobatické skoky do mega nafukovadla: Pod Dubňom sa stretnú kúzelníci na snowboardoch!

Pod Dubňom budeme svedkami dych vyrážajúcich kúskov odvážnych kúzelníkov na doskách. V piatok trinásteho sa okrem iného bude zámerne lámať snowboard a divákov na hradby zvezie lanovka.

Ilustračný obrázok k článku Akrobatické skoky do mega nafukovadla: Pod Dubňom sa stretnú kúzelníci na snowboardoch!
Zdroj: TASR

Aj tento rok si všetky vekové kategórie môžu zadarmo vychutnať predčasný vianočný darček v podobe bohatého spektra programu. Podujatie Big Jump Exhibition v Žiline môžu záujemcovia zažiť už tretí raz. Vo veľkolepom štýle odštartuje priamo v srdci Žiliny – na Námestí Andreja Hlinku.

Skoky do nafukovadla aj lámanie snowboardu

Vybraní a ostrieľaní snowboard a freeski jazdci v rámci súťaže predvedú akrobatické skoky do obrovského nafukovadla. „Počas akcie bude prebiehať kultúrny program, kde sa okrem tanečných vystúpení Shine a Hip-Hop Centrum Žilina predstaví aj unicyclista Adam Krupa či perkusionista Marchello,“ prezradil spoluorganizátor Miloš Kubík z Universal Media.

„Diváci si budú môcť aj vyskúšať lanovku, ktorá ich zvezie z Mestského divadla dole na hradby. Tiež sa môžu tešiť aj na Xbox zónu, školu lyžovania a tombolu, kde bude hlavnou cenou auto Škoda Rapid Spaceback na vikend. Nebude chýbať ani súťaž v lámaní snowboardu, pričom komu sa ho podarí zlomiť, získa ďalší zadarmo!“ dodáva Kubík.

Rozjazd pred sezónou

Cieľom akcie je, aby sa počas vianočných sviatkov stretli jazdci z celej komunity a rozjazdili sa pred sezónou. Tých najlepších ohodnotí odborná porota Kristián Tomančík zo Snowboardovej asociácie Slovenska a Tomáš Murgač – reprezentačný tréner slovenských freeski jazdcov. „A aby sme videli naozaj parádne kúsky vo vzduchu, dodali sme tomu podtón exhibícia,“ doplnil Kubík.

A aké sú plány organizátorov do budúcnosti? „Najbližšie po Big Jumpe chystáme tanečnú akciu s názvom New Year Battle, kde sa bude udeľovať ocenenie o najlepšieho b-boy tanečníka na Slovensku,“ naznačil Kubík.

Adela Fručková

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM