Hokej

5 gólov v našej bránke: Žilinskí vlci nestačili Piešťanom

Duel medzi MsHK DOXXbet Žilina a ŠHK 37 Piešťany bol v znamení gólov. Hostia mali v Žiline raketový nástup a udržali si ho až do konca.

Ilustračný obrázok k článku 5 gólov v našej bránke: Žilinskí vlci nestačili Piešťanom

I. tretina plná gólov

Už v 3. min prekonal Johanesa z ľavej strany Lisoň. O minútu neskôr sa pred žilinským gólmanom ocitol Henrich Ručkay, ale domáci brankár odolal.

V 6. min štvrtý útok hostí založil rýchlu akciu a krídelník Lisoň si druhý raz poradil s Johanesom, ktorého následne vystriedal debutant za Žilinu Žigárdy. Aj on však inkasoval už v úvodnej tretine dva góly.

Najskôr v 8. min akciu druhej piešťanskej formácie zakončil H. Ručkay a v 13. min zvýšil už na 4:0 exžilinský útočník Stupka. Domáci v 15. min dali gól, ale hlavný rozhodca ho neuznal pre posunutú bránku. V závere mali domáci početnú prevahu a po 12 sekundách Škoda strelil gól Žiliny, ktorý bol premiérový proti Piešťanom v tejto sezóne.

Druhá časť bola najmä o vylúčeniach a presilovkách. Hneď v úvode mali hostitelia 43-sekundovú početnú prevahu piatich proti trom, ale gól nepadol. Potom hostia nepotrestali vylúčenia Drevenáka a Rúfusa. Žilinčania napokon v poslednej minúte druhého dejstva ukázali, ako by sa mali využívať presilovky: pri vylúčení Urbana upravil Kokavec na 2:4.

Tretia tretina zaostala oproti predchádzajúcim dvom po hernej aj streleckej stránke. V 48. min skúsený Melichárek z ľavého kruhu prekonal domáceho Žigardyho a ako sa napokon ukázalo, bol to posledný gól stretnutia. Výsledok sa mohol zmeniť v závere pri vylúčeniach Salijiho na jednej strane a Devečku na druhej strane, ale nestalo sa.

Čo na to tréneri:

Ladislav Spišiak (tréner Žiliny): „O výsledku rozhodla prvá tretina, keď sme inkasovali štyri góly, z ktorých tri sme si ´dali sami´ po nepochopiteľných chybách hráčov. V druhej tretine sme boli lepším tímom, ale jeden gól bol málo. V poslednej časti nám chýbali sily. Súper hral dobre, veľa nám toho nedovolil. Piešťany zvíťazili zaslúžene.“

Roman Sýkora (asistent trénera Piešťan): „Vedeli sme, že nás v Žiline čaká ťažký zápas. Domáci v ostatnom čase dosiahli dobré výsledky. My sme sa pripravili zodpovedne, chceli sme hrať dobre zozadu a vytvárať si šance, čo sa nám v prvej tretine podarilo – strelili sme štyri góly. Potom sme však prestali hrať a zbytočné vylúčenia viedli k dvom gólom v našej bránke. V záverečnej tretine sme po piatom góle kontrolovali dianie. Toto víťazstvo si ceníme.“

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM