Soňa Vanovčanová Rôzne Správy

Žilinčania zaháňajú smäd na letných terasách: Čarovná atmosféra na FOTKÁCH

Teplé letné večery ťahajú do ulíc všetky vekové kategórie Žilinčanov i návštevníkov mesta. Čo im v letných horúčavách najviac zaženie smäd?

Ilustračný obrázok k článku Žilinčania zaháňajú smäd na letných terasách: Čarovná atmosféra na FOTKÁCH
16
Galéria

Centrum Žiliny je počas letných podvečerov plné života. Posedenie pod slnečníkmi spestruje niekoľkokrát v týždni hudobný program či letné kino.

Terasy na Mariánskom námestí však praskajú vo švíkoch aj mimo programových podujatí. Svoj voľný čas, či oddych po práci s priateľmi a kolegami trávia obyvatelia či návštevníci mesta na „štvorcáku“ nielen plánovane. Ak uviedla Mária (38): „Po ceste z práce domov som stretla kamarátky, tak sme sadli za prvý voľný stôl. A čo pijeme? Momentálne vínny strik. Je to klasika, osvieži a nemotá sa z neho hlava,“ povedala s úsmevom.

Veronika (44), živnostníčka, pri posedení vonku pije najradšej minerálku alebo citronádu, jej partner Tibor (49) zasa obľubuje sladený nápoj s bulinkami, známy ešte od socíku. Žilinčania sa na žilinských terasách radi osviežia nielen klasickým pivom, ale aj ochutenými ovocnými radlermi, džúsmi rôznych príchutí či nealkoholickými miešanými drinkami. No a za každého počasia sa v meste pije káva na rôzne spôsoby. V teple napríklad ľadová. Osviežujúcou klasikou sú však podľa Veroniky stále aj nealko Piňa Colada a Mojito. „Keď nejde o smäd, ale len o osvieženie, tak nepohrdnem miešaným drinkom bez alkoholu.“

Žilinčan Tóno (30) pri posedení vonku uprednostňuje teplý čaj. Ako hovorí, vyhovuje mu najmä po cvičení v blízkom fitku. „Keby som si dal taký rozohriaty studené pivo, vypotím ho skôr, než ho vypijem. A s veľkou pravdepodobnosťou prídem o hlas,“ konštatuje.

Čím zaháňate smäd Vy? Napíšte nám svoj tip na mejlovú adresu vanovcanova@global24.sk.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

V OBRAZOCH: Žilinčania trávia čas na letných terasách
16
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM