Soňa Vanovčanová Kultúra

Cestujúci v úžase: Bláznivá premiéra v Rajeckej Anči na FOTKÁCH

Taká jazda vlakom sa len tak nevidí. Pozrite si na fotkách bláznivé divadelné vystúpenie, ktoré začalo na hlavnej stanici v Žiline.

Ilustračný obrázok k článku Cestujúci v úžase: Bláznivá premiéra v Rajeckej Anči na FOTKÁCH
25
Galéria

Pri ceste lokálnou železnicou v smere zo Žiliny do Rajca ste mohli v utorok (24.7.) zažiť kúsok z úplne nového divadelného predstavenia s príznačným názvom: Čože?! Vidličky a nože!

„Čudná rodina sa vybrala na piknik vlakom. So sebou si berie všetko, čo potrebuje – prestretý stôl, pohostenie a dokonca aj živú muziku. Všetky predmety sa však správajú úplne inak, než je bežné,“ uvádza občianske združenie Truc sphérique.

Skutočne akčný „kúsok“ divadelnej prezentácie, počas ktorej sa cestujúci učili porozumieť poetike bábkového divadla, vnímať a používať objekty všedného dňa inými očami i rukami. Fantázii sa nekládli medze… Predstavenie začalo na hlavnej stanici, pokračovalo v Rajeckej Anči a končilo v priestoroch Stanice Žilina – Záriečie.

Ako predstavenie vzniklo? Počas bábkovej dielne, ktorá sa uskutočnila na Stanici, sa skúmali rôzne možnosti a podoby bábkového divadla. Spolu s hŕstkou odvážnych spoluhrdinov vo veku detskom aj dospelom bol vytvorený príbeh hodný nielen rozprávania…

Pozrite si nevšedný vlakový zážitok v našej FOTOGALÉRII.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

V OBRAZOCH: Divadlo v Rajeckej Anči
25
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM