Michal Demjanovič Rôzne

Žilinčan Tomáš sa vybral na Osnicu: Keď to uvidel musel to zaznamenať, FOTO

Turista Tomáš Bošanský sa vybral na Osnicu. Rozhodol sa naň vystúpiť skoro ráno. To čo videl ho dostalo.

Ilustračný obrázok k článku Žilinčan Tomáš sa vybral na Osnicu: Keď to uvidel musel to zaznamenať, FOTO
6
Galéria
Foto: Tomáš Bošanský / Zdroj: Dnes24.sk

Na vrch Osnica sa deň pred Vianocami vybral aj Tomáš Bošanský zo Žiliny. „Z vrchu je krásny vyhlaď na Západné Tatry, spoza ktorých vychádza slnko, taktiež Babiu horu na orave alebo Veľký Choč,“ hovorí Tomáš (30).

Tomáš si privstal aby stihol východ slnka, ten bol z vrchu očarený a podľa vlastných slov sa na ňom cítil ako v nebi.„Je to vhodná lokalita aj pre pozorovanie východu slnka, kedže sa to nachádza len 35 min z Medziholia. Z kopca následne vidieť krásny východ slnka a zároveň, keď sa pozriete za seba vidíte ako slnko rozsvecuje Veľký Rozsutec a Stoh krásne do žlta,“ hovorí o svojej skúsenosti Tomáš. „Ta nádhera sa dá len zažiť a len malý kúsok z nej sa dá zvečnit na nejakej fotke,“ dodáva.

Ako sa na vrch dostať?

Osnica je prístupná po značených turistických chodníkoch. Najjednoduchší výstup je z obce Párnica či zo strediska Lučivná. Túra je stredne náročná a považuje sa za veľmi peknú, prechádza lesmi i lúkami rôzneho charakteru a ponúka veľa krásnych pohľadov na okolité hory, vo vyšších polohách i výhľady do malebných malofatranských do­lín.

Vrch Osnica sa nachádza v Krivánskej Malej Fatre, juhovýchodne od Veľkého Rozsutca. Stojac v tieni omnoho slávnejších kolegov, predstavuje málo frekventovaný turistický cieľ vhodný najmä pre tých, ktorý obľubujú tiché, človekom príliš nenarúšané miesta.

Pozrite si v našej galérii úchvatné fotky.

Obrazom: Krásny výhľad z vrchu Osnica
6
Galéria
Foto: Tomáš Bošanský / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM