Michal Demjanovič Rôzne

Tip na výlet v okolí Žiliny: Vrch Straník ponúka nádhernú scenériu, FOTO

Výlet s priateľmi či rodinou môže byť nezabudnuteľný. A netreba ísť ani ďaleko. Vrch Straník sprostredkováva každému svojmu návštevníkovi nádherný výhľad, ktorý nájdete v našej galérii.

Ilustračný obrázok k článku Tip na výlet v okolí Žiliny: Vrch Straník ponúka nádhernú scenériu, FOTO
Zdroj: Jana Makroczyová

Chodenie do prírody začína byť čoraz viac in. Ponúka totiž dokonalý oddych od neustáleho stresu a mestského ruchu. Jednou z možností je zájsť na spomenutý kopec Straník (769 metrov nad morom). Vidieť z neho jedinečné panoramatické výhľady na Žilinu, Malú Fatru, Terchovskú dolinu a široké okolie.

Zdroj: Jana Makroczyová

Tento vrch je tiež veľmi populárny pre paraglidistov. Táto lokalita je tiež evidovaná ako Národná kultúrna pamiatka – Hradisko Straník – Výšinné. Ako sa na Stránik dostať? Na vrch Stránik vedie označený chodník z Tepličky nad Váhom a zo Žilinskej mestskej časti Zástranie.

V poslednom úseku od hangáru na vrchol vybudovala OOCR Malá Fatra drevenú lávku, ktorá je položená nad terénom a umožňuje tak prístup na vrchol aj menej zdatným turistom, či rodinám s malými deťmi. Táto lávka spolu s prístreškom sa nedávno stála víťazom prestížnej architektonickej súťaže CE•ZA•AR 2016 v kategórii exteriér.

Čítajte tiež:

Za krásami netreba cestovať cez pol sveta: 5 dedín pri Žiline, ktoré by mal poznať každý!

5 tipov na cykloturistiku v Žiline: Vybrať si dokáže naozaj každý !

Foto: Jana Makroczyová

FOTO: Vrch Straník a prekrásny výhľad na okolie
13
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM