Rôzne Správy

Združenie Priatelia stonožky darovalo ôsmim oddeleniam žilinskej nemocnice tisíce eur

Financie pochádzajú z predaja "stonožkových" maľovaných detských vianočných pohľadníc a z dvoch percent z daní. Suma preskočila 9000 eur.

Ilustračný obrázok k článku Združenie Priatelia stonožky darovalo ôsmim oddeleniam žilinskej nemocnice tisíce eur
Zdroj: FNsP Žilina

Občianske združenie (OZ) Priatelia stonožky darovalo ôsmim oddeleniam Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) v Žiline finančný dar vo výške 9454,90 eura. Podľa šéfky združenia Daniely Popluhárovej získali financie z predaja „stonožkových“ maľovaných detských vianočných pohľadníc a z dvoch percent z daní.

Doplnila, že financie dostali oddelenia, na ktorých sa sestry aktívne zapojili do predaja pohľadníc.

,,Darovacie listiny sme odovzdali vrchným sestrám jednotlivých oddelení. Na odovzdávaní sa zúčastnil aj primátor Žiliny Peter Fiabáne, ktorý pre mesto kúpil 400 originálov ‚stonožkových‘ pohľadníc," uviedla Popluhárová.

OZ Priatelia stonožky pomohlo žilinskej FNsP od roku 2002 sumou 91.554,26 eura a 3156 dolárov. ,,OZ vzniklo v roku 1998 a jeho činnosť je zameraná na pomoc chorým ľuďom. Organizuje maľovanie detských pohľadníc v školách, zabezpečuje ich predaj a získané finančné prostriedky daruje zdravotníckym oddeleniam na nákup prístrojov. Pre Stonožku maľujú deti vo veku od päť do 15 rokov pod vedením učiteľov a dobrovoľníkov. Maľovanie pohľadníc rozvíja tvorivosť detí, ale najmä ich spolucítenie s inými ľuďmi, empatiu. Učí ich aktívne a nezištne pomáhať," dodala Popluhárová.

Nenechajte si viac ujsť novinky zo Žiliny a okolia a sledujte nás aj na FB.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM